Nova vest
Tenis

Subota, 18.10.2014.

13:49

Čilić izborio vizu za London

Šampion US Opena Marin Čilić peti je teniser koji je izborio plasman na završni Masters sezone koji se igra od 9. do 16. novembra u Londonu.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

Plasman na turnir na kojem će učestvovati najbolja osmorica tenisera ove godine prvi je ostvario Novak Đoković, a potom su to učinili i Rafael Nadal, Rodžer Federer i Stanislas Vavrinka.

Čilić će biti prvi Hrvat koji će učestvovati na završnom Mastersu od Ivana Ljubičića 2006. godine, kada je taj turnir igran u Šangaju.

Hrvatskom teniseru je bez sumnje ova sezona najbolja u karijeri, a pod vođstvom Gorana Ivaniševića osvojio je svoju prvu Gren slem titulu, kao i trofeje u Zagrebu i Delrej biču.

Čilić je izborio mesto u Londonu pošto je objavljen žreb za turnir u Valensiji, pa Vavrinka, koji se već plasirao, ne može da padne ispod sedmog mesta. Zbog toga, Hrvat može da se kvalifikuje na jedan od dva načina, prvo kao sedmi sa liste najboljih tenisera ili će biti najbolje plasirani Gren slem šampion koji se nalazi između osmog i 20. mesta, pa samim tim dobija poslednje mesto.

Pošto su petorica igrača već obezbedila mesto u Londonu, a za preostala tri konkurisaće šestorica tenisera na turnirima u Bazelu i Valensiji, kao i Mastersu u Parizu. Šansu još imaju Tomaš Berdih, Kei Nišikori, Endi Mari, Miloš Raonić David Ferer i Grigor Dimitrov.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve