Nova vest
Tenis

Četvrtak, 16.10.2014.

12:01

Povlači se 'Mašina' Davidenko

Ruski teniser Nikolaj Davidenko objavio je da se povlači iz tenisa sa 33 godine.

Izvor: SO

Autor: SO

Default images

Rus, koji je zbog svog stila igre dobio nadimak ’Mašina’, zbog niza povreda poslednjih godina nije imao mnogo uspeha, ali je nekada bio treći teniser planete.

U karijeri je ukupno osvojio 21 titulu, od toga dve iz Masters serije (Majami 2008. i Šangaj 2009), kao i završni Masters 2009. godine.

Jedan je od retkih tenisera koji ima pozitivan skor sa Rafaelom Nadalom (6-5), a upravo je njega savladao u finalima oba Masters turnira koja je osvojio.



Na Gren slem turnirima je često zadavao muke najboljima, ali nedostajalo mu je hrabrosti u prelomnim trenucima takvih mečeva, pa nikada nije igrao ni u finalu.

Na Rolan Garosu i US openu je po dva puta zaustavljan u polufinalu, u Melburnu je četiri puta igrao četvrtfinale, a na Vimbldonu je samo jednom dogurao do četvrtog kola.

“U poslednjih nekoliko godina imao sam mnogo problema sa povredama i rešio sam da se povučem. Ne žalim što nisam osvojio Gren slem titulu. Sada se okrećem novoj fazi u životu, koja uključuje biznis u Rusiji i Kini“, rekao je Davidenko.

Od turnira je Rus u karijeri zaradio skoko 17 miliona dolara, a biće zapamćen po intenzivnom stilu igre, neverovatnom hvatanju loptice u penjanju, ali i po nedostatku harizme koji ga je pratio kroz karijeru.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve