Nova vest
Tenis

Utorak, 14.10.2014.

15:54

Sportom protiv nasilja u N. Varoši

U Osnovnoj školi "Živko Ljujić" u Novoj Varoši nastavljena je akcija pod nazivom “Sportom protiv nasilja”.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Nju organizuju NIS, Teniski savez Srbije, Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja – Jedinica za prevenciju nasilja i Ministarstvo omladine i sporta.

Akcija "Sportom protiv nasilja" u OŠ "Živko Ljujić", koja je jedina osnovna škola na teritoriji Nove Varoši, bila je pravi praznik za sve đake. Tom prilikom 200 učenika iz 32 odeljenja, upoznali su se sa programom ITF – MINI TENNIS, koji je namenjen deci školskog uzrasta, a za cilj, pored škole tenisa, ima popularizaciju sportskih vrednosti, kulture nenasilja, fer pleja u sportu kao izuzetno važnom elementu u zdravom razvoju dece.

Deci su, pored teniske obuke, uručeni pokloni koje je obezbedio NIS, višegodišnji generalni sponzor TSS-a u okviru svog programa „Energija sporta“ i strategije društveno odgovornog poslovanja. Na ovaj način NIS se aktivno uključio, kao partner Teniskog saveza, u promociji zdravog života i animiranja mladih talenata.

Akcija “Sportom protiv nasilja“ biće održana širom Srbije u preko 300 osnovnih škola tokom školske 2014/15 godine. Uz korišćenje mini terena, manjih reketa i lakših loptica, deca su imala mogućnost da se upoznaju sa veštinama igranja tenisa uz opremu koja je prilagođena njihovom uzrastu. Zato i ne čudi fantastičan odziv najmlađih koji su ovu akciju prihvatili i pronašli sebe, a samim tim i dali puno opravdanje za ovu akciju dalekosežnih mogućnosti.

Akcija "Sportom protiv nasilja“ ovog leta održana je u Beogradu, Novom Bečeju, a sa novom školskom godinom nastavila se u Novom Pazaru, Prijepolju, slede Vrnjačka Banja i Kraljevo (22. 10. 2014), Jagodina (28.10.2014), Kragujevac (4.11.2014), Užice (11.11.2014), Bujanovac (18.11.2014), Vladičin Han i Surdulica (25.11.2014).

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve