Nova vest
Tenis

Ponedeljak, 13.10.2014.

09:19

Novak: O planovima posle bebe

Najbolji teniser sveta Novak Đoković rekao je da trenutno razmišlja samo o tome da će postati otac i da će tek pošto se to desi napraviti plan do kraja godine.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

Posle poraza od Rodžera Federera na Mastersu u Šangaju, Novaku se Švajcarac primakao na 2.430 bodova, a srpski teniser do kraja sezone brani 2.500 bodova.

Po prvobitnom planu, Novak je do kraja sezone trebalo da igra na Mastersu u Parizu i završnom turniru sezone u Londonu, ali zbog porođaja supruge Jelene postoji mogućnost da se ne nađe u ’gradu svetlosti’.

Trenutno mi je u glavi samo to kako ću postati otac. Posle toga ću napraviti jasan i precizan plan turnira i ciljeva do kraja godine. Želim da okončam sezonu kao prvi, tu nema tajne“, rekao je Novak.

Mnogi komentarišu da stalne promene trenera, po sistemu da je Marjan Vajda glavni na jednom takmičenju, a Boris Beker na drugom, možda nisu idealan recept. Ipak, srpski teniser ne misli tako.

Marjan i Boris komuniciraju svakog dana. Na primer, dok je Vajda bio sa mnom u Pekingu, stalno je pričao telefonom sa Bekerom. Isti princip, ali u obrnutom smeru, važio je u Šangaju. To je važno zbog pravilnog pristupa treninzima, mečevima, pripremi onog što me čeka. Moja igra je tu, manje ili više. Nema neke posebne promene. Kada je Boris dolazio u tim početkom godine, cilj mu nije bio da odmah počne da menja moje udarce. Pre je radio na tom mentalnom pristupu, dajući mi podršku, koristeći svoje bogato iskustvo. Zna kako je biti na velikoj sceni, osvajati slemove, i kako izgleda suočavati se sa najvećim rivalima u važnim mečevima. Na tim detaljima nastavljamo da radimo. Prilagođavanje tih sitnica je proces. Svi smo na istom zadatku u timu“, rekao je Đoković.

Prvi reket sveta istakao je da se desi i da se Vajda i Beker ne slažu u nekim situacijama.

Naravno da se desi. Normalno je to u svakom poslu, nije reč ni o čemu ozbiljnom. Mi dosta radimo na komunikaciji, na razumevanju, jer obojica čine sve da bih ja popravio igru i ostao na broju jedan što je duže moguće“, naglasio je Novak, „Oni se dobro razumeju jer pričaju o svim stvarima i aspektima igre, psihološkog pristupa, o oporavku, treninzima i slično. Pre nego što informacija dođe do mene, oni se usaglase“.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

76 Komentari

Podeli:

Tenis

Ribakina se namučila, kraj za Žaber

Kazahstanska teniserka Jelena Ribakina plasirala se u četvrtfinale turnira u Štutgartu, pošto je pobedila 19. teniserku svera Ruskinju Veroniku Kudermetovu posle tri seta, 7:6, 1:6, 6:4.

Beta

18:42

7 h

U fokusu

Vidi sve