Nova vest
Tenis

Nedelja, 12.10.2014.

18:33

Braća Brajan osvojili sve

Braća Brajan, najbolji dubl u istoriji tenisa, kopletirali su “Zlatni Masters”, titulom na turniru iz serije 1000 u Šangaju.

Izvor: ĐN

Autor: ĐN

Default images

Bob i Majk Brajan u finalu su savladali Žulijena Benetoa i Eduarda Rože-Vaslana sa 6:3, 7:6(3) i tako osvojili jedini Masters turnir koji im je nedostajao.

Amerikanci su tako osvojili 101. zajedničku titulu, 31. na najvećim turnirima posle Gren slemova i još jednom ušli u istoriju tenisa.

“Bilo nam je potrebno mnogo da ovde, u Šangaju, osvojimo titulu. Poseban je osećaj što smo konačno uspeli da pređemo liniju finiša kao pobednički tim”, rekao je Majk Brajan.

Deluju pomalo nerealno brojke koje su tokom karijere ostvarili braća Brajan, ali je posebno impresivno što će po 10. put u karijeri godinu završiti na prvom mestu, šestu uzastopno!

“Novi veliki poduhvat, a ova nedelja je bila puna takvih za nas. Doći do meča za titulu, imati udarac za osvajanje turnira, to nas je izludelo. Kompletirati ‘Zlatni Masters’, to je neverovatno. To je bila poslednja stvar za nas da uradimo, tako da i danas možemo da se penzionišemo, bićemo srećni ljudi”, dodao je njegov brat Bob.

Na taj način američki dubl osvojio je sve, a u impresivnoj karijeri piše im da su šampioni 16 Gren slem turnira, vlasnici olimpijskog zlata iz Londona 2012. i Dejvis kupa.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve