Nova vest
Tenis

Subota, 11.10.2014.

12:12

Šangaj: Žil Simon prvi finalista

Francuski teniser Žil Simon plasirao se u finale turnira iz Masters 1000 Serije u Šangaju, pošto je pobedio Španca Felisijana Lopesa sa 6:2, 7:6 (7-1).

Izvor: SO

Autor: SO

Default images

Za svoju 12. titulu u karijeri, a prvu ove sezone, Simon će se boriti sa boljim iz meča Đoković – Federer (14.00). Francuzu će to biti drugo Masters finale u karijeri, prethodno je 2008. godine izgubio od Endija Marija u finalu Madrida.

Simon se postepeno vraćao u formu posle povrede, do ovog turnira ove sezone je imao skor 22-22, a onda je zablistao u Šangaju i redom je eliminisao Garsiju Lopesa, Vavrinku, Žazirija, Berdiha i sada Lopesa.

U prvom setu Simon je strpljivo vraćao lopticu u teren, kao što uvek radi, a Lopes je mnogo grešio, pa je Francuz lako došao do vođstva.

U drugom setu Lopes je zaigrao bolje, u trećem gemu spasao je dve brejk lopte, a do kraja seta prilika nije bilo. Taj brejk počeo je briljantnim riternom Simona, koji potom osvaja i dva naredna poena, a bekhend paralelom za 5:1 dolazi nadomak trijumfa.

Francuz po promeni strana uzima još dva poena i dolazi do zaslužene pobede za 80 minuta igre. Osim finala, on je obezbedio i povratak u Top 20 na ATP listi.

Ukupno, Simon je imao 27 vinera i 9 neiznuđenih grešaka, a Lopes je upisao 24 direktna poena i 33 greške.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve