Nova vest
Tenis

Četvrtak, 09.10.2014.

08:57

Federer: Imao sam mnogo sreće

Rodžer Federer izjavio je da je imao mnogo sreće u meču sa Leonardom Majerom, pošto je spasao pet meč lopti pre nego što se plasirao u treće kolo u Šangaju.

Izvor: SO

Autor: SO

Default images

“Dozvolite mi da budem iskren, mislim da je on zaslužio pobedu. Mislim da sam imao neverovatno mnogo sreće. Prva meč lopta bila je luda... Bilo je veoma neizvesno“, izjavio je Federer, koji je samo jednom u karijeri spasao više meč lopti, 2003. protiv Skota Drejpera u Sinsinatiju (sedam).

“Imao sam neke dobre preokrete, ali ovo je verovatno moj najveći. Zato mi je malo žao Leonarda, moram to da kažem, ali tako je. Nekad pobediš, nekad izgubiš“, dodao je Federer.

Posle poraza Rafaela Nadala, Rodžer će izbiti na drugo mesto na ATP listi prvi put od maja prošle godine.

“To su dobre vesti, bolje da idem ka gore nego ka dole. Rafa nije igrao neko vreme, ostali ne igraju baš najbolje i ja sam to iskoristio. Nisam osvojio Gren slem titulu ove godine, a ovaj rang pokazuje koliko sam bio konstantan i, sa te tačke gledišta, zaslužujem drugo mesto“.

Federer u trećem kolu u Šangaju igra sa Robertom Bautista-Agutom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve