Nova vest
Tenis

Sreda, 08.10.2014.

08:25

“Sportom protiv nasilja” u NP

U Osnovnoj školi “Bratstvo” u Novom Pazaru održana je akcija pod nazivom “Sportom protiv nasilja”.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Nju organizuju NIS, Teniski savez Srbije i Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja - Jedinica za prevenciju nasilja.

Tom prilikom 260 dece iz 26 odeljenja od prvog do četvrtog razreda upoznalasu se sa programom Svetske teniske federacije (International TennisFederation ITF) – MINI TENNIS, koji je namenjen deci školskog uzrasta, a zacilj pored škole tenisa ima popularizaciju sportskih vrednosti, kulture nenasilja, fer pleja u sportu kao izuzetno važnom elementu u zdravom razvoju dece.

Deci su, pored teniske obuke, bili uručeni pokloni za koje se pobrinuo NIS, višegodišnji generalni sponzor TSS u okviru svog programa „Energija sporta“ i strategije društveno odgovornog poslovanja. Na ovaj način NIS je partner Teniskog saveza u promociji zdravog života i animiranja mladih talenata.

Akcija "Sportom protiv nasilja“ ovog leta održana je i u Novom Bečeju, a do polovine oktobra škola tenisa za najmlađe posetiće i osnovne škole u Prijepolju (OŠ Milosav Stiković, 10. oktobar) i Novoj Varoši (14. oktobar).

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

2 Komentari

Podeli:

Tenis

Ribakina se namučila, kraj za Žaber

Kazahstanska teniserka Jelena Ribakina plasirala se u četvrtfinale turnira u Štutgartu, pošto je pobedila 19. teniserku svera Ruskinju Veroniku Kudermetovu posle tri seta, 7:6, 1:6, 6:4.

Beta

18:42

9 h

U fokusu

Vidi sve