Nova vest
Tenis

Četvrtak, 02.10.2014.

17:54

Nadal pobedio, ne rizikuje mnogo

Drugi teniser sveta Rafael Nadal pobedio je Petera Gojovčika sa 6:3, 6:4 i plasirao se u četvrtfinale turnira iz Serije 500 u Pekingu.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Meč je trajao sat i 45 minuta, a sledeći protivnik Nadalu biće Martin Kližan, kojeg je dobio u oba dosadašnja međusobna okršaja – na Rolan Garosu prošle i na Vimbldonu ove godine.

“Još moram da se popravim, to je očigledno. Sada me je servis služio, ali potrebno je da poboljšam rad nogu i da uhvatim ritam pri udarcima. Pokušavam da ne promašujem i da ne rizikujem previše“.

“Povratak u ovoj fazi sezone potpuno je drugačiji od situacije kada se posle povrede vraćam na šljaku – tada bih došao do ritma lakše i brže. Ipak, želim samo da uživam u preostalim turnirima jer iza sebe već imam uspešnu sezonu sa osvojenom Gren slem titulom“, dodao je Španac, kojem je ovo prvi turnir još od Vimbldona.

Nadal je ove sezone osvojio četiri titule, a u Pekingu juri svoj 65. trofej.

U ostalim mečevima Endi Mari pobedio je Pabla Kuevasa 6:2, 6:2, Marin Čilić savladao je Žoaa Sousu 6:3, 6:3, a Dimitrov je bio bolji od Anduhara.

Parovi četvrtfinala:
Đoković – Dimitrov
Čilić – Mari
Izner – Berdih
Nadal – Kližan

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

2 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve