Nova vest
Tenis

Utorak, 30.09.2014.

08:40

Novak prepustio tri gema na startu

Najbolji srpski teniser Novak Đoković uspešno je počeo odbranu titule na turniru u Pekingu, pobedom nad Špancem Giljermom Garsija –Lopesom.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

Đoković je u svom prvom meču posle 25 dana i polufinala US Opena slavio sa 6:2, 6;1, posle jednog sata i četiri minuta igre.

Rival srpskom teniserom u narednom kolu biće Kanađanin Vasek Pospišil, koji je eliminisao Lukaša Rosola iz Češke sa 6:4, 6:3.

Rezultat duela između Đokovića i Garsija-Lopesa pokazuje da je srpski teniser slavio rutinski, međutim, Španac mu je pružio veliki otpor. Napravio je dva brejka tokom celog meča, ali je najbolji teniser sveta, iako je pravio određene greške, znao da mu odgovori i na kraju zasluženo trijumfuje.

Tok meča:

Novak je sjajno ušao u meč, od početka je igrao agresivno i napadački, što je rezultiralo lako dobijenim prvim gemom za 1:0. U istom ritmu srpski teniser je nastavio u na servisu Garsija-Lopesa i bez izgubljenog poena je došao do prvog brejka na meču.

Međutim, u trećem gemu usledili su problemi sa servisom za Đokovića, koje je Španac iskoristio, izborio dve brejk lopte i prvu iskoristio da smanji na 2:1. Novak je u tim trenucima grešio, ali iako je Španac imao dve prilike za izjednačenje, posle velike borbe i preokreta srpski teniser je napravio novi brejk za 3:1.

Usledio je novi gem pun grešaka za Đokovića, koji je svoj servis olako prepustio Garsija-Lopesu, da bi mu poprilično sigurno uzvratio i ponovo došao do brejka prednosti. Serija brejkova prekinuta je u gemu koji je sledio, iako je Španac imao dve brejk lopte, ali se Novak odlično odbranio, a odmah potom posle velike borbe osvojio prvi set sa 6:2.

Na početku drugog seta, Novak je sigurno poveo, da bi potom namučio Španca na servisu, međutim, on je izjednačio. Srpski teniser je tada uspešno vezao dva gema i došao do prednosti od jednog brejka za 3:1. Garsija-Lopes je i dalje vršio veliki pritisak na Novaka, ali je prvi reket sveta nastavio niz do 6:1 i tako došao do trijumfa posle nešto više od sat vremena igre.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Podeli:

Tenis

Ribakina se namučila, kraj za Žaber

Kazahstanska teniserka Jelena Ribakina plasirala se u četvrtfinale turnira u Štutgartu, pošto je pobedila 19. teniserku svera Ruskinju Veroniku Kudermetovu posle tri seta, 7:6, 1:6, 6:4.

Beta

18:42

16 h

U fokusu

Vidi sve