Nova vest
Tenis

Ponedeljak, 29.09.2014.

09:11

Novak: Nadal je uvek favorit

Najbolji teniser sveta Novak Đoković je pred svog učešća na turniru u Pekingu rekao da je Rafael Nadal uvek favorit, čak i kada nije potpuno spreman.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

Nadal se u Pekingu vraća posle skoro tri meseca odsustva zbog povrede zgloba ruke, a sa Đokovićem bi mogao da se sastane tek u finalu.

Ako se budemo sastali ovde, to će očigledno biti veliki izazov za obojicu. Naravno, uvek se radujem takvim velikim mečevima, ali je dug put do tada. Ovo će biti njegov prvi turnir od Vimbldona, a sigurno sam da još nije siguran kako će izgledati njegova igra na terenu. On je definitivno uvek jedan od najvećih favorita na bilo kom turniru, jer, on je Nadal i on je veliki šampion“, naglasio je Đoković.

Srpski teniser je takođe naglasio da uživa da igra u Kini i da se uvek raduje susretu sa navijačima u toj zemlji.

Uživam kada sam u Kini, mislim da je ovaj turnir rastao tokom svih ovih godina u svakom smislu. Vidi se sve veći broj navijača koji dolaze da podrže svoje omiljene tenisere. Imam veliki fan klub ovde, u kojem su posebno tinejdžeri, oni dolaze i podržavaju, daju mi poklone svakog dana. Zbog toga se osećam posebno i to mi daje motivaciju da odigram svoj najbolji tenis ovde“, istakao je Đoković.

Đoković je do sada četiri puta osvojio turnir u Pekingu i na njemu nije doživeo nijedan poraz u karijeri.

Čim stignem u Kinu, osećam velikodušnost i dobrodošlicu ljudi. To je prvi pozitivan osećaj onog trenutka kada dotaknem tlo Kine. Potom sledi teren, koji uz sve uslove, pogoduje mom stilu igre. U poslednjih četiri-pet godina na Centralnom terenu igram svoju najbolju igru“, rekao je Đoković.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Podeli:

Tenis

Ribakina se namučila, kraj za Žaber

Kazahstanska teniserka Jelena Ribakina plasirala se u četvrtfinale turnira u Štutgartu, pošto je pobedila 19. teniserku svera Ruskinju Veroniku Kudermetovu posle tri seta, 7:6, 1:6, 6:4.

Beta

18:42

6 h

U fokusu

Vidi sve