Nova vest
Tenis

Subota, 27.09.2014.

12:42

Jorovićeva na prvom WTA turniru

Mlada srpska teniserka Ivana Jorović potvrdila je da će učestvovati u kvalifikacijama za WTA turnir u Luksemburgu.

Izvor: ĐN

Autor: ĐN

Default images

Bivša prva juniorka sveta koja je posle pauze zbog povrede pala na petu poziciju igraće prvi WTA turnir u karijeri.

Ona je istakla da se učešće na takmičenju u Luksemburgu neće mnogo razlikovati od ostalih i da ima iskustva sa fjučersima.

"Da, ovo mi je prvi WTA turnir, ali ne ulazim bez iskustva u takmičenjima u seniorskoj konkurenciji. Igrala sam na fjučersima sa nagradnim fondom od 25. i 50.000 dolara i osvojila četiri titule iz fjučers serije. Svakako da ima razlike između juniorskog i seniorskog tenisa, ali sam se veoma brzo prilagodila. U juniorskoj konkurenciji igračice nemaju tu energiju i borbenost, lako se i brzo predaju“, rekla je Jorovićeva.

Ivana je poznata kao igračica koja igra do krajnjih granica i nikada se ne predaje.

"To sam ja. Dajem u svakom meču sve od sebe. Nikada protivnicama ne dajem lake poene, pobedu. Zato me ovaj profi tenis nijednog momenta nije iznenadio, niti sam bila u podređenom položaju, bar ne mentalno", dodala je Ivana.

Ambicije Ivane Jorović, najperspektivnije mlade teniserke ne samo na ovim našim prostorima, potpuno su okrenute profesionalnom tenisu.

"Završila sam s juniorsom karijerom. Ostvarila sam zacrtano, da budem prva i sada ću se potpuno posvetiti igrama na seniorskim turnirima. Naravno, u početku će akcenat biti dat onima s nagradnim fondom od 25.000 i 50.000 dolara", navela je srpska teniserka

Ivana je sebi ponovo postavila visoke standarde – želi da u 2015. godini stigne u Top 100.

"Bila sam 493. Na WTA listi, a sada sam pala na 512. poziciju jer sam, zbog povrede, pauzirala. Naravno da će mi mnogo lakše biti kada u maju sledeće godine postanem punoletna, jer onda više nemam ograničenje da igram 16 turnira u godini. Zato i mislim da mogu do najboljih 100 do kraja sledeće godine", istakla je Jorovićeva.

O Ivani i njenom teniskom usavršavanju brine sjajan tim mladih i ambicioznih ljudi. Treneri su Marko Đoković i Vuk Tapušković, za kondiciju se brine Dario Novak, fizioterapeut je Aleksandar Bulatović, a listu zaključuje psiholog Tijana Ćirković.

Osim njih, majka Ana ima posebnu ulogu u timu.

"Ne, sada me mama više ne prati u toj meri kao ranije. Stigne ponegde na neko moje finale. Nedostaje mi, svakako…", zaključila je Ivana.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

4 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve