Nova vest
Tenis

Petak, 26.09.2014.

10:09

Šenžen: Troicki ispustio polufinale

Srpski teniser Viktor Troicki izgubio je od Santijaga Hiralda sa 7:6 (8-6), 6:3 u četvrtfinalu turnira iz Serije 250 u Šenženu.

Izvor: SO

Autor: SO

Default images

Troicki je propustio veliku šansu u prvom setu – vodio je 5:2 u prvom setu, Kolumbijac se vratio u set, a onda je srpski teniser u taj brejk propustio vođstvo od 5-1.

U ranoj fazi drugog seta Hiraldo je napravio brejk, a Troicki je do kraja propustio nekoliko šansi da načini meč neizvesnijim.

Viktor je tako propustio ogromnu šansu, pošto je poslednji put stigao do polufinala na nekom od ATP turnira još u Moskvi 2011. godine, a tada je dogurao i do finala. Sada Troicki nije uspeo da nadgradi značajnu pobedu nad Fererom, ali sada je zaradio 45 ATP bodova.

Hiraldo će u polufinalu igrati sa Tomijem Robredom, koji je u tri seta dobio Andreasa Sepija.

Tok meča:

U prva tri gema nije bilo prilika za brejk, a Troicki je u drugom gemu imao polušansu, kada je na 30:30 promašio relativno lak forhend.

Ono što nije tada, Viktor je učinio u šestom gemu pri vođstvu 3:2 – odlično se branio, a onda napadao iz kontre, pa je sa dva vinera došao do tri vezane brejk šanse. Već prvu je iskoristio izuzetno agresivnim riternom (4:2).

Činilo se da će Troicki osvojiti prvi set – na 5:2 i 0:30 Hiraldo je uspeo da preokrene, a onda i danapravi brejk – Viktor je na 30:30 odservirao duplu grešku, a onda je poslao forhend u aut (5:4).

Do kraja seta nije bilo brejk prilika, a u taj brejku je Troicki preuzeo inicijativu – poveo je sa 3:0, Hiraldo je bio nervozan (vikao je, čak je iznerviran i reketom udario svoj kačket ’forhendom’), a ubrzo je bilo 5:1.

Činilo se da će Viktor stići do vođstva, ali Kolumbijac tada kreće da igra na sve ili ništa i to mu se isplaćuje – pravi nekoliko odličnih vinera i stiže do set lopte. Prvu je propustio, ali drugu je realizovao – 8:6, 1-0 u setovima.

Hiraldo je igrao na krilima osvojenog prvog seta, brzo je napravio brejk i poveo sa 3:1. Već u sledećem gemu Troicki je imao brejk priliku, ali je Kolumbijac odlično odservirao, da bi zatim osvojio i taj gem – 4:1.

Viktor je pri rezultatu 4:2 imao 15:30 i dva aktivna poena, ali je u oba nadmudrivanja Hiraldo bio uspešniji i osvojio je gem za 5:2.

Najbolju priliku za povratak u meč Troicki je propustio u devetom gemu, kada je odigrao nekoliko sjajnih udaraca i došao do 15:40. Međutim, na obe brejk lopte Hiraldo je ubacio prve servise, a Troicki je riternom oba puta pogrešio.

Spasao je potom Viktor jednu meč loptu, ali drugi nije, pa se Kolumbijac plasirao u polufinale.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

39 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve