Nova vest
Tenis

Četvrtak, 25.09.2014.

16:57

Troicki: Ovo je posebna pobeda

Srpski teniser Viktor Troicki rekao je da je poseban osećaj pobediti Davida Ferera.

Izvor: SO

Autor: SO

Default images

“Ne želim ovde da stanem. Mislim da igram dobro – ići ću meč po meč i pokušaću da uživam što je više moguće“, izjavio je Troicki, koji se plasirao u četvrtfinale turnira iz Serije 250 u Šenženu, “David je veliki borac i odličan igrač. Uvek daje sve od sebe i neverovatno je što sam ga pobedio jer ranije protiv njega nisam imao šanse“.

Troicki je u prethodna tri meča sa Fererom uzeo ukupno 12 gemova, a sada je slavio sa 6:3, 6:4.

“Možda je ovo bila bolja podloga za mene, ali svejedno je odličan osećaj dobiti ga. Ovaj trijumf je poseban za mene“, dodao je Troicki, trenutno 174. teniser planete.

Viktoru je ovo četvrta pobeda nad nekim od Top 10 igrača iz 51. pokušaja, a prethodno je pre pet godina u Bangkoku dobio tada sedmog na svetu Žo-Vilfreda Congu.

Za plasman u polufinale Troicki će se boriti sa Santijagom Hiraldom, od kojeg je izgubio u jedinom međusobnom okršaju 2010. u Hertogenbošu (6:4, 6:4). Kolumbijac ima 26 godina, trenutno je 30. na svetu, a do sada nema nijedan trofej u karijeri.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve