Nova vest
Tenis

Sreda, 24.09.2014.

10:53

Li Na: Postala teniserka zbog oca

Kineskinja Li Na , koja je prošle nedelje završila karijeru, otkrila je da joj je nakon očeve smrti tenis bio jedina šansa da se izbori sa bolnim gubitkom.

Izvor: ĐN

Autor: ĐN

Default images

Li Na je bez oca ostala kada je imala 14 godina.

"Bila sam sasvim obična devojčica kojoj je detinjstvo bilo ispunjeno i srećno, ali sam morala da odrastem u trenutku kada mi je umro otac. Majka je u meni videla najveću podršku", rekla je Li Na u intervjuu agenciji AFP.

Li Na je prošle nedelje saopštila da završava karijeru zbog stalnih problema sa povredama kolena.

Dvostruka Gren slem šampionka se tom prilikom obratila senima svog preminulog oca rekavši da je on za nju ostao "sunce života".

"Postala sam ono što jesam zahvaljujući tebi", rekla je 32-godišnja kineska teniserka.

Porodica je bila u velikim finansijskim problemima posle smrti njenog oca Li Šengpenga, koji je prvi odveo na teniske terene.

"Znala sam da moram da brinem o mami i samu sma sebe hrabrila da nastavim tenisku karijeru", rekla je Li.

Ona je posle dve godine treniranja odlučila da privremeno prekine sa tenisom i da se posveti studijama žurnalistike.

Potom se vratila tenisu i postala svojevrsni "pionir' u kineskom sportskom sistemu kao prvi sportista koji gradi karijeru potpuno sam, bez pomoći države.

Prilikom najave završetka karijere, jedan kineski novinar nije mogao da zadrži suze, a tokom turnira u Vuhanu, njenom rodnom gradu, istaknut je transparent u publici sa rečima: "Volimo te, sestro Li".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

2 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve