Nova vest
Tenis

Subota, 20.09.2014.

15:09

"Sramota je da mladi ne igraju DK"

Španski teniser Felisijano Lopes izjavio je da je sramota da mladi igrači odbijaju da igraju za reprezentaciju u Dejvis kupu.

Izvor: SO

Autor: SO

Default images

“Ne mogu da razumem da mladi teniseri ne žele da igraju u Dejvis kupu i da nemaju želju. Teniska federacija nam je svima pomogla i vreme je da mladi nešto vrate nazad kao što smo vratili Tomi Robredo, Karlos Moja ili ja. Govorim uopšteno, ne o konkretnim imenima, samo kažem da je to ružno“, kaže 33-godišnji Lopes za AS.

Pretpostavlja se da je Lopes između ostalih mislio na 23-godišnjeg Karenja-Bustu, 63. tenisera sveta, koji je odabrao da igra čelendžer u Sevilji umesto Dejvis kup meča sa Brazilom.

“Postavljen je veoma negativan trend, to je sramota. Mladi moraju polako da zauzimaju mesta nas veterana. Ove godine sam išao u Nemačku uradio sam šta sam mogao, deo sam Dejvis kup tima od 2003. godine. Ali sada sam morao da se spremim za azijsku turneju koja mi je veoma važna“, dodao je Lopes.

Španija sledeće sezone neće igrati u Svetskoj grupi, pošto je eliminisana od Brazila 3:1.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

4 Komentari

Podeli:

Tenis

Ribakina se namučila, kraj za Žaber

Kazahstanska teniserka Jelena Ribakina plasirala se u četvrtfinale turnira u Štutgartu, pošto je pobedila 19. teniserku svera Ruskinju Veroniku Kudermetovu posle tri seta, 7:6, 1:6, 6:4.

Beta

18:42

10 h

U fokusu

Vidi sve