Nova vest
Tenis

Petak, 19.09.2014.

08:09

Na Li ide u penziju

Kineska teniserka Na Li objavila je da se sa 32 godine povlači iz tenisa zbog hroničnih problema sa kolenom.

Izvor: SO

Autor: SO

Default images

Kineskinja je trenutno šesta teniserka sveta, dvostruka je Gren slem šampionka (Rolan Garos 2011. i Melburn 2014) i tenis u celoj Aziji podigla je na viši nivo.

Ipak, zbog povrede desnog kolena nije igrala od poraza u trećem kolu Vimbldona.

“Najveći broj ljudi u tenisu zna da je moja karijera obeležena povređenim desnim kolenom. Nakon četiri operacije i stotina injekcija kako bi se ublažili bol i otok, moje telo me moli da prekinem da ga napadam“, napisala je Li na društvenim mrežama.

Kineskinja kaže da je osećala da ovoga puta neće moći da se vrati na maksimum svojih mogućnosti, ali da je imala karijeru na koju je ponosna.

“Uspela sam na globalnom nivou u sportu koji je u Kini bio tek u zaletu. Ono što sam postigla nadmašuje i moje najluđe snove, a ono što sam učinila za svoju zemlju čini me ponosnom“, dodala je Kineskinja.

Li je bila i druga teniserka na svetu, ukupno se 15 godina bavila profesionalno tenisom i za to vreme osvojila je devet WTA titula.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve