Nova vest
Tenis

Ponedeljak, 15.09.2014.

15:22

Krajinović: Ponosan sam i srećan

Filip Krajinović rekao je posle pobede nad Indijom u baražu za opstanak u Svetskoj grupi Dejvis kupa da je ponosan što je Srbiji doneo odlučujući poen.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

"Ovo je neverovatno iskustvo za mene. Mnogo sma srećan što smo pobedili, a posebno sam ponosan što sam ja vratio Srbiju gde joj je mesto", rekao je Krajinović, a prenosi Teniski savez Srbije.

Teniska reprezentacija Srbije nastaviće da se takmiči u Svetskoj grupi Dejvis kupa, pošto je Filip Krajinović u nastavku meča početog u nedelju pobedio Jukija Bambrija u tri seta, 6:3, 6:4 i 6:4.

"Meč je bila izuzetno težak, pre svega mentalno jer sam juče imao 6:3 i 4:4 u drugom setu, a danas kada sam izašao na teren bili su drugi uslovi, potpuno drugi ritam, ali me je ekipa dobro spremila i imali smo dobru taktiku", kazao je Krajinović.

Selektor Dejvis kup tima Srbije Bogdan Obradović ocenio je da su Krajinović i Dušan Lajović protiv Indije pokazali da su stasali za velika dela.

"Čestitao bih svim momcima na borbenosti. Svi oni imaju udela u ovoj pobedi, za koju smatram da je bila jedna od najtežih u Dejvis kupu. Bila je ovo teška situacija za nas, posle finala iz 2013. godine, ali naši momci su pokazali da mogu da igraju na vrhunskom nivou", rekao je Obradović.

Srbija je u petak na početku takmičenja povela sa 2:0 i delovalo je da je na korak od opstanka, ali je u subotu poražena u dublu, a onda u nedelju i u prvom singlu. Indija je tako izjednačila na 2:2.

"Indijci su došli na 2:2 i sve je ostalo na našeg najmlađeg igrača – Filipa Krajinovića, koji se zaista izuzetno dobro pripremio. Vredno smo trenirali, ne samo tenis, već i na kondiciji. I kada je bilo izjednačeno, nisamo izgubio veru i energiju, verovao sam da će da dobije", rekao je Obradović.

Žreb za Svetsku grupu Dejvis kupa 2015. godine održaće se u četvrtak u Dubaiju u 17.00 časova po srednjoevropskom vremenu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

27 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve