Nova vest
Tenis

Nedelja, 24.08.2014.

10:15

Novak: Svi krećemo od nule

Najbolji teniser sveta Novak Đoković rekao je da sebe ne smatra glavnim favoritom pred početak US Opena, ali i da je nemoguće bilo šta predvideti.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

Đoković je na poslednjem Gren slemu sezone postavljen za prvog nosioca i na startu igra sa Argentincem Dijegom Švarcmanom, u ponedeljak uveče na Artur Eš stadionu.

Srpski teniser je osvojio Vimbldon, ali je od tada zabeležio po dve pobede i poraza i nije prikazao svoju prepoznatljivu igru nijednog trenutka od početka drugog dela sezone na tvrdoj podlozi.

Jedno je sigurno, svi kreću od nule. Svi počinju u ponedeljak, a ko za dve nedelje bude imao trofej, biće pobednik. Biće veoma otvoreno. Mislim da je u ovom trenutku nivo takmičenja mnogo više jer su tu igrači koji su oko 15, 20 mesta na svetu, ali rade veoma vredno, razvili su svoje veštine, i nivo tenisa koji igraju je mnogo bolji nego pre pet godina, po mom mišljenju. Zbog toga je najboljim igračima teže da osvoje ovaj turnir“, rekao je Đoković.

Đoković priznaje da mu tenis više neće biti prioritet, pošto će za dva meseca postati otac, ali je i dalje fokurisan na velike uspehe.

Imam velika očekivanja od sebe, ali je uvek i bilo tako. Međutim, sada je poseban slučaj jer osećam da sam sada fizički najjači. Želim to da iskoristim i ostvarim što više pobeda“, naglasio je srpski teniser.

Đoković je već jednom slavio na US Openu, 2011. godine, a u julu je svoj broj titula na Gren slemovima doveo do sedam. Od tada, Novak je igrao još dva finala, ali je prvo poražen od Endija Marija, a potom i Rafaela Nadala.

Ove godine, takmičenje u Njujorku Novak počinje protiv 22-godišnjeg Švarcercmena, koji prvi put igra u glavnom žrebu na poslednjem Gren slemu sezone.

Uvek je problematično kada prvi put igrate sa nekim. I igranje na centralnom terenu će za Švarcmena će biti jedinstveno iskustvo. Definitivno nema šta da izgubi. A ja ću pokušati da iskoristim svoje iskustvo igranja velikog broja mečeva na tom terenu da bih došao do pobede“, naglasio je Đoković.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

43 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve