Nova vest
Tenis

Subota, 23.08.2014.

16:02

TSS: Film u čast 90 godina tenisa

Teniski savez Srbije predstavio je na Međunarodnom festivalu sportskog filma na Zlatiboru monografiju "Tenis bez granica".

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

U monografiji, koja govori o 90 godina postojanja ovog sporta na našim prostorima, su zabeleženi svi uspesi jugoslovenskih i srpskih tenisera u proteklih 90 godina, a TS želi da o tome do iduće godine uradi dokumentarni film u saradnji sa Filmskim novostima, koje poseduju najveću filmsku arhivu na teritoriji Balkana u periodu od 1945. do 1990. godine, istaknuto je na prezentaciji monografije.

"Tenis je jedan od najtrofejnijih sportova kod nas i zaslužuje takvu pažnju. Sada je pravo vreme za filmsku priču jer je uspeh srpskih tenisera aktuelan i neverovatan", izjavio je počasni predsednik TŠ Slobodan Živojinović.

Film će režirati, kako je najavljeno, Goran Marković.

"To će biti veliko zadovoljstvo za mene, iako u takvim filmovima nema mnogo rediteljske kreacije. Volim i igram rekreativno tenis i učešće u ovom projektu predstavlja veliko zadovoljstvo, jer ću imati priliku da zapišem i svoje ime ispod teniske istorije ove zemlje", rekao je Marković.

Teniski savez Srbije dodelio je monografiju "Tenis bez granica" selektoru ovogodišnjeg Međunarodnog festivala sportskog filma Nikolaju Porohovniku, dok je monografija Olimpijskog komiteta Srbije uručena legendarnom gimnastičaru i predsedniku Olimpijskog komiteta Slovenije Miroslavu Ceraru.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

4 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve