Nova vest
Tenis

Petak, 22.08.2014.

11:32

USO: Novak, Rodžer ili neko treći?

Kulminacija sezone na američkom betonu polako se bliži – u ponedeljak počinje 134. izdanje US opena, poslednjeg Gren slem turnira.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Nema branioca titule Rafaela Nadala, Rodžer Federer zasluženo je u prvom planu kao glavni favorit, a neozbiljno bi bilo otpisati prvog igrača sveta Novaka Đokovića.

Ipak, čini se da nas očekuje nešto otvoreniji turnir nego prethodnih godina, pa već počinju licitacije da li bi i ko mogao da ponovi Vavrinkin podvig iz Melburna.

Posle trijumfa na Vimbldonu bliža budućnost činila se svetlom, ali tu sliku potamnili su Novakovi neubedljivi nastupi u Torontu i Sinsinatiju. Muke u prvim mečevima i eliminacija u drugom, turniri za Đokovića kao da su bili preslikani.

Ako se Rodžers kup i može svesti pod “zasluženi predah“, malo ko je očekivao da će se Novak u jednako bledom izdanju pojaviti i na jedinom turniru iz Masters 1000 serije koji do sada nije osvojio. Bez energije, Đoković je često kasnio na lopticu, igrao je i suviše pasivno, a znatno ispod njegovog uobičajenog nivoa bilo je i njegovo najjače oružje – ritern. Uz takvu igru, poraz od Robreda nije čudo.

Ipak, sada dolazi Njujork i okreće se novi list – uostalom, i Mari je 2012. godine osvojio US open nakon što je na na Rodžers kupu i u Sinsinatiju ispao u trećoj rundi.

Žreb Đokovića nije pomilovao, mada bi rivali u prva tri kola trebalo da mu daju dovoljno vremena da postepeno uđe u ritam (doduše, nešto slično sam mislio i za start u Sinsinatiju, ali je Novak zaista bio neprepoznatljiv).

Kompletnu najavu US opena pročitajte u temi Saše Ozma.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve