Nova vest
Tenis

Utorak, 19.08.2014.

10:25

Duci za B92: Samo o napretku mislim

Dušan Lajović igra sezonu karijere – došao je do 58. mesta na ATP listi, a na Rolan Garosu je bez izgubljenog seta prošao u osminu finala.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Osim toga, igrao je četvrtfinale u Hamburgu i Bostadu, kao i treće kolo u Majamiju, pa je jasno da se 24-godišnji srpski teniser već ustalio na ATP turu.

U intervjuu za B92 Lajović govori o dosadašnjem toku godine, iskustvu igranja sa Nadalom, o promeni u svom načinu razmišljanja, kao i o tome na čemu treba još da radi.

Utisak godine svakako je Rolan Garos – Lajović je bez izgubljenog seta savladao Delbonisa, Zopa i Soka, a onda je usledio okršaj sa Rafaelom Nadalom. Duci je osvojio samo četiri gema, ali je naučio mnogo.

“Nemoćno sam se osećao. Šalim se, bilo je to veliko iskustvo za mene – igrati sa Nadalom na ’Šatrijeu’, na Rolan Garosu nema dalje od toga. Igrati egal sa njime posebno je teško na tom terenu, izgubio je tu samo jednom u karijeri. Bio je to veliki korak napred za mene, iako sam izgubio lako i nisam imao nikakve šanse u meču. Dobro je videti kako to izgleda, dobio sam predstavu koliko još moram da radim i koliko sam još daleko od tog nivoa. Sa tog Rolan Garosa poneo sam mnogo pozitivnih stvari“.

Ceo intervju sa Lajovićem pročitajte ovde.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve