Nova vest
Tenis

Petak, 15.08.2014.

03:10

Ana dobila Kuznjecovu posle borbe

Ana Ivanović plasirala se u četvrtfinale turnira u Sinsinatiju posle dvočasovne borbe u tri seta sa Svetlanom Kuznjecovom,

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Meč je trajao sat i 55 minuta, a završen je trijumfom srpske teniserke 6:2, 2:6, 6:3.

Ivanovićeva je tako učvrstila superiornost nad Kuznjecovom, koju je dobila 10 puta u jedanaest WTA mečeva. Jednako je superiorna i protiv sledeće rivalke, Ekilne Svitoline iz Ukrajine, od koje je u četiri meča izgubila samo jedan set.

Nepuna 24 sata posle ubedljivog trijumfa nad Kristinom Mekhejl Ana je ponovo izašla na teren i odmah izgubila servis. Kada je Kuznjecova potvrdila brejk malo ko je verovao da će to biti sve od nje u uvodnom setu i da sledi šest vezanih Aninih gemova. Daleko od toga da je put ka setu bio lak, Ruskinja je imala brejk-lopte u svakom gemu. ukupno 7, ali je Ana sve odranila.

Drugi set počinje kao i prvi, izgubljenim servisom naše teniserke, ali se dominacije Kuznjecove ovog puta nastavila. Iako je u svakom gemu stigla bar do izjednačenja, Ana je iskoristila samo jednu od 4 brejk -lopte, pa su posle 73 minuta teniserke bile na početku.

Iako je u trećem setu Ivanovićeva sačuvala prvi servis-gem, usledio je težak period - gem sa nulom pa brejk za Kuznjecovu. Ruskinja je povela sa 3:1, ali je prava borba počela tad. Ana pravi brejk u šestom gemu, uspeva da spase brejk-loptu u sedmom, a u osmom izlazi kao pobednik iz velike drame posle nekoliko propuštenih prilika na obe strane.

U poslednjem gemu egzekucija je bila rutinska, pa je Ana spremna za peti okršaj za manje od dve godine sa Svitolinom. Ukrajinka je pobedila Karlu Suares-Navaro, drugu uzastopnu nositeljku, pošto je u prethodnoj rundi protiv Kvitove zabeležila prvu pobedu nad top 10 igračicom u karijeri.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Podeli:

Tenis

Alkaras otkrio kada se vraća

Španski teniser Karlos Alkaras posle Mastersa u Monte Karlu je odlučio da preskoči i turnir u Barseloni, što je izazvalo bojazan kod njegovih navijača da je reč o ozbiljnijem problemu.

B92.sport

18:24

13 h

U fokusu

Vidi sve