Nova vest
Tenis

Četvrtak, 14.08.2014.

21:35

JJ u četvrtfinalu, ide na Serenu

Srpska teniserka Jelena Janković plasirala se u četvrtfinale WTA turnira u Sinsinatiju pobedom nad Amerikankom Sloun Stivens sa 7:5, 6:4.

Izvor: ĐN

Autor: ĐN

Default images

Jankovićeva je slavila posle 170 minuta igre i došla do treće pobede nad Amerikankom u isto toliko mečeva.

Jelena je prvi set rešila u taj brejku, a u drugom je imala brejk viška do same završnice. Izgubljena prednost nije mnogo uticala na njenu koncentraciju, brzo se vratila i došla do konačne pobede.

Jankovićeva će u četvrtfinalu će igrati protiv prve teniserke sveta Serene Vilijams, koja je lagano izašla na kraj sa Flavijom Penetom iz Italije – 6:2, 6:2.

U noći izmedju četvrtka i petka meč osmine finala igra i Ana Ivanović, a njena protivnica je Ruskinja Svetlana Kuznjecova.

Ženski turnir u Sinsinatiju igra se za ukupan nagradni fond od 2,56 miliona dolara.

Tok meča:

Jankovićeva je duel otvorila svojim servisom, imala je sitnih problema, ali je posle jednog izjednačenja ipak povela. Stivensova je odigrala gem bez izgubljenog poena, ali je Jelena momentalno odgovorila istom merom. Treći je bio malo duži, ali bez opasnosti, pa je srpska teniserka povela sa 3:2.

Bez većih problema Stivensova je izjednačila, a onda po prvi put napala servis protivnice. Stigla je do dve vezane brejk lopte, ali je Jelena obe spasla, a potom sa nova dva poena povela sa 4:3.

Međutim, ono što nije uspela dva gema ranije, Amerikanka je uradila u devetom gemu. Opet se izborila za dve brejk lopte, ovoga puta prvu iskoristila i došla u priliku da servira za set.

Tada se probudila Jankovićeva, čekala svoju šansu, prvu je propustila, ali je kod druge odlično odigrala i izjednačila na 5:5. Obe teniserke lako su osvojile po gem na svoj servis, pa se otišlo u taj brejk.

Jelena je krenula dominantno u dodatnom gemu, povela s 6:1 kada je Stivens osvojila tri poena. Ipak, prednsot je bila prevelika i Jankovićeva je povela u setovima – 7:4.

Teško dobijen prvi set mnogo je značio srpskoj teniserki, koja je već na startu došla do brejka. Ponovo je sačekala jednu priliku i posle prednosti uspela da povede sa 1:0.

Lagano je sačuvala svoja dva sledeća gema, Sloun se upisala na semafor pre toga, ali Jelena i dalje vodi – 3:1.

Sitni problemi viđeni su u šestom gemu, Amerikanka je imala 15:30, ali se Jelena izvukla i ponovo otišla na dva razlike.

Tada je Srpkinja mogla da prelomi meč, ali je propustila odličnu šansu da dođe do duplog brejka. Imala je dva puta po brejk šansu za 5:2, kada se Stivens izvukla i smanjila na 4:3.

Propuštena prilika skupo je koštala Jelenu u sledećem gemu, mučila se na servisu i konstantno bila pod pritiskom. Čak četiri brejk lopte propustila je Sloun Stivens pre nego što je izjednačila na 4:4.

Međutim, propuštena šansa nije mnogo uticala na srpsku teniserku, odmah je uzvratila i došla u priliku da servira za meč. Propustila je tri meč lopte, a onda spasla dve brejk lopte i na kraju slavila posle 170 minuta igre.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

32 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve