Nova vest
Tenis

Četvrtak, 14.08.2014.

17:40

RF: Mastersi su prestižni turniri

Švajcarski teniser Rodžer Federer rekao je posle 300. pobede na Masters turnirima da uživa u igranju najvećih turnira.

Izvor: ĐN

Autor: ĐN

Default images

Federer je u sredu pobedio Kanađanina Vaseka Pospišila sa 7:6, 5:7, 6:2 i tako postao prvi igrač u istoriji koji je na turnirima iz serije 1000 stigao do 300. pobede.

Rodžer pored toliko pobeda ima i 89 poraza.

Na drugom meču večne liste po broju pobeda nalazi se drugi teniser sveta Rafael Nadal sa 281. pobedom i 54 poraza, dok je prvi reket sveta Novak Đoković trenutno treći sa 220 trijumfa i istim brojem neuspeha kao Španac.

„Turniri iz Masters 1000 serije su kičma tura. Znam da mnogi ljudi pričaju o Gren slemovima, nama je naravno više stalo do njih, ali većina turnira su Mastersi ili turniri iz serije 500 i 250“, rekao je Federer.

Švajcarac je istakao da uživa igrajući tenis i da mu Masters turniri znače mnogo.

„Imamo određenu obavezu da igramo turnire serije 1000 i mislim da su zato toliko popularni. Zato navijači i dolaze, jer znaju da će najbolji igrači verovatno igrati. Imam nekoliko izuzetaka, na turu sam mnogo godina i ne moram uvek da igram, ali to želim jer su turniri prestižni i volim ih. Srećan sam što sam ovde“, dodao je Federer.

Treći teniser sveta kazao je da mu je posebno drago zbog ovog uspeha, jer na Mastersima učestvuju najbolji teniseri.

„Ja sam jedan od onih koji su se u početku mučili na Mastersima. Znam koliko je teško pobediti sve te mečeve, jer uvek igrate protiv igrača iz najboljih 50, 20 ili 10. Sa te tačke gledišta, srećan sam što sam došao do 300 pobeda, to je lepo“, zaključio je Rodžer.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve