Nova vest
Tenis

Četvrtak, 14.08.2014.

05:18

Jelena toplo-hladno do pobede

Jelena Janković igraće u trećem kolu Sinsinatija sa Amerikankom Sloun Sttivens, posle trijumfa u drugoj rundi.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

U prvom nastupu na ovogodišnjem turniru u Ohaju osma nositeljka bila je bolja od Nemice Anike Bek 6:1, 7:6 (7-0).

Meč je trajao sat i 27 minuta, a srpska teniserka stvarala je i propuštala prilike da ga okonča brže.

Jelena je meč počela sa 3:0 i nagovestila da može do brze pobede, ali će do 6:1 u prvom setu doći mnogo teže nego što rezultat govori - posle 35 minuta i čak 5 brejk-lopti za protivnicu, koja je bila nadomak oduzimanja svakog servisa osim u prvom gemu.

Kada je JJ dobila maratonski prvi gem drugog seta na servis Nemice, tek posle četvrte brejk-lopte, očekivala se repriza prvog seta. Čak i kada je dozvolila protivnica da vrti brejk u četvrtom gemu, odmah je vratila prednost, a zatim dobila gem sa nulom za 4:2.

Drama je, međutim, tek počinjala. Bek je uspela da u osmom gemu napravi novi brejk, a novanada za srpske navijače stigla je novim brejkom u jedanaestom gemu. Jankovićeva je tada vodila 1-0 i 6:5 i servirala za meč, ali je izgubila sa nulom taj gem i morala u taj-brejk.

Ako je neko očekivao da će takva igra u poslednjem gemu loše utiati na Jelenu, prevario se. JJ je tada zaigrala punom snagom i dobila sve poene uz taj-brejku, pa ide na Stivens.

Jelena je veliku američku nadu dobila oba puta, prošle nedelje u Montrealu i prošle godine, takođe u trećoj rundi Sinsinatija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve