Nova vest
Tenis

Sreda, 13.08.2014.

10:30

"Loša godina, jedva čekam sledeću"

Prva teniserka sveta Serena Vilijams rekla je da je razočarana sezonom iza sebe i naglašava da jedva čeka sledeću.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Vilijamsova je i dalje prva na WTA listi, iako nije imala previše uspeha na najvećim turnirima tokom godine.

Amerikanka je imala velikih problema u prvih šest meseci, a oni su kulminirali na Vimbldonu, kada je iz još nerazjašnjenih razloga napustila meč dubla. Kasnije je to opravdano povredom od koje se oporavila, ali je i dalje dalego od prošlogodišnje forme.

Na pitanje o osvajanju poslednjeg Gren slema ove sezone, Serena je odgovorila:

„Više ni ne mislim o tome. Nisam bila sposobna da prođem četvrtfinale ove sezone i sa te tačke gledišta, jedva čekam sledeću godinu“.

Serena je na najvećim turnirima razočarale ove sezone, a jedina preostala šansa je titula na domaćem tlu, na US openu koji počinje 25. avgusta i traje do 8. septembra.

„Samo kažem da sam imala, za mene, razočaravajuću godinu, posebno na Gren slemovima. Tako da sebi ne stvaram pritisak, jer sam zamalo osetila da pritisak raste jer lično nisam zadovoljna načinom na koji sam igrala. Možda je dobro za druge, ali za mene to nije način na koji želim da igram“, rekla je Serena.

Upravo će najveći turniri biti prilika za nju u sledećoj sezoni.

„Na neki način ne osećam ogroman pritisak pred US open. Radujem se sledećoj sezoni jer maltene ne branim nikakve poene ni na jednom od Gren slemova“, dodala je prva igračica sveta.

Poslednji u nizu neuspeha Amerikanke bio je poraz od rođene sestre Venus, u polufinalu turnira u Montrealu.

„Definitivno moram da analiziram igru, nađem način da budem konstantna, kako da igram na konzistentnijem nivou“, zaključila je Vilijamsova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

9 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve