Nova vest
Tenis

Četvrtak, 07.08.2014.

19:16

Loš Novak izgubio od Conge

Najbolji teniser sveta Novak Đoković eliminisan je u trećem kolu Rodžers kupa u Torontu, pošto je od njega bolji bio Francuz Žo-Vilfrid Conga.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

Conga je tako prekinuo niz od devet poraza zaredom od Đokovića, trijumfom sa 6:2, 6:2, posle jednog sata i četiri minuta igre.

Congin rival u četvrtfinalu biće Britanac Endi Mari kojem je Rišar Gaske zbog povrede predao meč bez borbe.

Đoković protiv Conge nije ličio na sebe, izgledao je nezainteresovano na terenu, dok je Conga bio spreman na sve. Francuz je odigrao jedan od najboljih mečeva protiv srpskog tenisera, iako je u 18 prethodnih duela ostvario pet pobeda, a Đoković mu je znatno olakšao posao.

Bez sumnje, srpskom teniseru je to bio jedan od najlošijih mečeva ove sezone, a možda i duže. Iako je samo dan ranije rekao da nije iscrpljen posle dugačkog meča sa Gaelom Monfisom, protiv Conge je bilo evidentno da mu fali energije da bi se izborio sa francuskim teniserom.

Tok meča:

Novak je sigurno ušao u meč, odlično je servirao i bez izgubljenog poena je poveo sa 1:0. U narednom gemu je vršio veliki pritisak na Conginom servisu, ali mu je svojom greškom omogućio brejk.

Sa greškama srpski teniser je nastavio i u narednom servis gemu, što je Conga iskoristio, došao do dve brejk prilike, od kojih je iskoristio prvu za 2:1. Francuski teniser je nastavio u istom ritmu i brzo osigurao taj brejk.

Novak je uspeo da u petom gemu prekine niz francuskog tenisera tako što je greške na servisu sveo na minimum. Odmah potom srpski teniser je pokušao da iskoristi probleme koje je Conga imao sa servisom, ali se držao do 30:30, kada je Francuz vezao dva odlična poena i poveo 4:2.

Prvi reket sveta je ponovo imao probleme sa servisom u gemu koji je sledio, Conga je brzo došao do šanse za brejk, a iskoristio ju je kada je Novak izbacio lopticu u aut. Francuski teniser je tako već u osmom gemu servirao za prvi set, a u tome je uspeo posle samo 27,5 minuta.

Đoković je prvom setu izgledao bezvoljno, u pojedinim trenucima nije ni potrčao da stigne loptu, dok je Conga bio spreman za sve loptice koje mu je srpski teniser uputio.

Iako je početak drugog seta ukazivao da će Novak uspeti da se trgne i prekine niz Conge, desilo se upravo suprotno. Posle niza preokreta, Conga je iskoristio Đokovićeve greške za treći brejk na meču, za vođstvo 1:0.

Tu nije bio kraj agoniji srpskog tenisera, Conga je posle velike borbe obezbedio brejk, a potom izborio novi za 3:0. Francuski teniser je izgledao sigurno na terenu, a Novak je konačno prekinuo niz u petom gemu.

Međutim, to je bio samo kratkotrajni bljesak srpskog tenisera, pošto je Conga brzo stigao do 5:1, a Novak je potom servirao za ostanak u meču. Đoković je uspeo samo da produži meč za jedan gem, potom je imao i šansu za brejk, ali je Conga preokrenuo, došao do meč lopte, koju je Novak poslao u aut.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

179 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve