Nova vest
Tenis

Ponedeljak, 28.07.2014.

20:51

Kirjos: Često gledam snimak meča

Četvrtfinalista Vimbldona Nik Kirjos izjavio je da i mesec dana posle najvećeg uspeha u karijeri gleda snimke pobede nad Rafaelom Nadalom.

Izvor: ĐN

Autor: ĐN

Default images

Kirjos je u četvrtfinalu pobedio Nadala, tada prvog tenisera sveta, rezultatom 7:6(7:5), 5:7, 7:6(7:5), 6:3 i najavio kandidaturu za budućeg broja jedan.

Od tog trenutka Australijanac je postao svetski poznat, a priznaje da je po povratku u rodnu Kanberu osetio neverovatnu popularnost.

„Stigao sam na aerodrom i tamo je bilo oko 800 ljudi. Kamere su bile svuda, tako da je bilo poprilično puno. Čak i kad sam došao kući, da ne kažem da su mi dosađivali, ali je i tamo bilo puno“, rekao je Kirjos.

Iako je do Vimbldona bio poznat samo ozbiljnim poznavaocima tenisa, sada ga prepoznaju i u najvećim svetskim gradovima.

„Čak i u Melburnu, ne mogu nigde otići, a da ne budem primećen i to je verovatno najveća razlika u odnosu na prethodni period“, dodao je Australijanac.

On je priznao da snimak četvrtfinalnog meča i pobede nad Nadalom čuva u mobilnom telefonu i da ga, s vremena na vreme, pogleda kako bi dobio motivaciju.

„To je dobro za samopouzdanje, kada sedite i analizirate kako ste igrali i slične stvari. Ne idem na ’Ju tjub’ kako bi gledao sebe kako igram, ali kada želim nešto da uradim, to je uvek opcija“, zaključio je Kirjos.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

7 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve