Nova vest
Tenis

Nedelja, 27.07.2014.

09:18

Bojana bez titule u Bakuu

Srpska teniserka Bojana Jovanovski nije uspela da osvojila titulu na WTA turniru u Bakuu, pošto je u finalu poražena od Eline Svitoline iz Ukrajine u dva seta.

Izvor: ĐN

Autor: ĐN

Default images

Svitolina je slavila rezultatom 6:1, 7:6(2) i tako uspela da odbrani titulu osvojenu prošle godine.

Jovanovski je izgubila prvi međusobni meč protiv ukrajinske teniserke i propustila priliku da se domogne trećeg trofeja u karijeri.

Turnir u Bakuu iznosio 250.000 dolara od čega će 43.000 pripasti pobednici, plus 280 WTA bodova.

Za utehu Jovanovski je pripao ček na 21.400 dolara i 180 WTA poena što će popraviti njen plasman na rang listi najboljih teniserki sveta koja će biti objavljena u ponedeljak.

Tok meča:

Prva na servisu bila je Ukrajinka koja nije imala previše problema. Izgubila je samo jedan poen i veoma brzo povela. Već u sledećem gemu prvi problemi za Bojanu, slab servis i odlični riterni protivnice. Svitolina je dubokim loptama došla do dve vezane brejk lopte, a onda i do brejka za 2:0.

Srpska igračica pripretila je u trećem gemu, stigla do 30:30, ali je Elina pogodila dva dobra servisa i materijalizovala brejk za 3:0.

Jovanovski je već u prvoj pravoj pauzi tražila pomoć trenera, ali ni to joj nije mnogo pomoglo. Ponovo je greškama davala šanse protivnici, a onda i duplom servis greškom izgubila novi brejk – 4:0.

Ukrajinka je seriju osvojenih gemova produžila na pet, pre nego što je Bojana konačno prekinula i upisala se na semafor za 5:1. To je bilo sve što je Bojana uradila u prvom setu, koji je Svitolina dobila sa 6:1 posle samo 24 minuta igre.

Uvodni gemovi nisu doneli mnogo uzbuđenja, Jovanovski je uspevala da bez većih problema dobija svoje gemove, ali nije mogla da pripreti protivnici sve do šestog. Tada je posle nekoliko izjednačenja izborila brejk loptu, koju je upropastila slabim forhendom. Olako je propustila još dve u nastavku maratonskog gema i dozvolila protivnici da izjednači na 3:3.

Posle tog gema ušlo se u nešto mirniji period meča, u kom je Bojana uspevala da osvaja gemove iako je mnogo je dosta grešila.

Kod rezultata 5:5 našla se u malom problemu (30:30), ali je odličnim napadima iz forhenda ipak uspela da se izbori i povede sa 6:5.

Ukrajinka je u dodatnom gemu bila mnogo bolja, dobila ga sa 7:2 i odbranila titulu u Bakuu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve