Nova vest
Tenis

Petak, 25.07.2014.

17:40

Troicki izjednačio, pa potpuno stao

Srpski teniser Viktor Troicki nije uspeo da se plasira u polufinale ATP turnira u Gštadu, pošto je posle velike borbe poražen od Fernanda Verdaska.

Izvor: ĐN

Autor: ĐN

Default images

Viktor je izgubio rezultatom 6:4, 6:7, 6:1, posle nešto više od dva sata igre.

I pored poraza, Troicki može biti zadovoljan nastupom na prvom turniru posle jedn ogodišnje suspenzije, na kom je pobedio Dominika Tima i Aleksandra Golubjeva.

Verdasko će se u borbi za finale igraće protiv Pabla Anduhara koji je sa 2-0 dobio Granoljers-Pujola.

Početak meča nagovestio je nervozu srpskog tenisera koji je brejk izgubio već u trećem gemu, što je Verdasko iskoristio i poveo u setovima. Na samom startu drugog, Troicki se našao u problemu, pošto je ponovo izgubio svoj servis.

Činilo se da će lako izgubiti i drugi deo igre, ali je onda vezao tri gema (dva bez izgubljenog poena) i ušao u egal. Otišlo se u taj brejk gde je Španac vodio sa 4:0, ali se Viktor još jednom vratio i izborio odlučujući set.

Ovi silni preokreti uticali su na Troickog, koji je bio potpuno ispražnjen, pa je poslednji deo igre Verdasko dobio sa 6:1.

Tok meča:

Srpski teniser veoma nervozno je počeo meč, pa je već u trećem poenu napravio duplu grešku za 15:30. Međutim, uspeo je da veže dva poene i izbegne probleme. Jedino što je Verdasko uspeo je da dvaput izjednači, ali je Viktor vezao dva dobra servisa i poveo sa 1:0. Španac nije imao većih problema i zahvaljujući napadima iz forhenda brzo izjednačio.

Prvi problemi javili su se u trećem gemu, Španac je dijagonalom iz forhenda došao do brejk lopte, koju je naš igrač spasao odličnim servisom. Ipak, usledile su dve greške iz bekhenda i prvi brejk za Verdaska – 2:1.

U sledećem gemu Fernando je ekspresno stigao do 40:0, ali je onda usledila serija Troickog i brejk lopta. Tada je napravio jednu jeftinu grešku, što je Verdasko iskoristio i materijalizovao brejk – 3:1.

U narednih nekoliko gemova nije bilo previše uzbuđenja, pa je Viktor uspeo da smanji na 4:3. Stečeni brejk Verdasko je čuvao I poveo sa 1-0.

Drugi set počeo je maratonskim gemom na servis srpskog tenisera. Viđeno je mnogo preokreta, Troicki je u dva navrata mogao da povede, ali je Verdasko ipak napadao i iskoristio tek petu brejk loptu. Nastavio je sa sigurnom igrom u svojim gemovima, pa tako posle petog gema zadržao prednost od 3:2.

Posle mirnog perioda Viktor je konačno zapretio. Odličnom igrom stigao je do dve vezane brejk prilike. Međutim, tada se i Španac popravio i odličnim servisima izjednačio. Ono što nije uspeo tada, Troicki je uradio samo dva gema kasnije.

Prvo je lagano dobio svoj servis gem, a onda dočekao tri lagane greške protivnika za 0:40. Već prvu je realizovao i stigao do izjednačenja u gemovimu. Seriju poena produžio je i u devetom gemu koji je dobio sa nulom za vođstvo od 5:4. Do kraja seta nije bilo vise brejkova, pa se otišlo u taj brejk. Krenulo je lose po našeg tenisera, gubio je sa 4:0, ali je uspeo da načini neverovatan preokret I izjednači na 1-1 u setovima.

Dobijeni neizvestan drugi set uticao je na Viktora koji se ispraznio i u nastavak ušao malo sporije. Rival je to iskoristio i ekspresno napravio brejk za 2:0. Nastavio je Španac surovo da kažnjava greške I pogađa iz svih pozicija, pa je posle samo 10 minuta na semaforu bilo 5:0. Troicki se upisao na semafor, ali je Verdasko sledeći gem uzeo bez problema I stigao do konačne pobede.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

26 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve