Nova vest
Tenis

Petak, 25.07.2014.

08:57

Đoković se sprema za Ameriku

Prvi reket sveta Novak Đoković počeo je pripreme za Rodžers kup, nakon nekoliko nedelja pauze posle osvajanja Vimbldona.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

Novak je u Beogradu počeo pripreme na tvrdoj podlozi za turnir u Torontu (4-10. avgust) gde će titulu da brani Rafael Nadal.

Španac je prošle godine pored Rodžers kupa osvojio još Sinsinati i US open na američkoj letnjoj turneji, pa Đoković ima šansu da preuzimanjem titula poveća prednost na prvom mestu na ATP listi koja iznosi 460 bodova.

Đoković je prošle godine stigao do polufinala Rodžers kupa gde ga je nadigrao upravo Nadal sa 4:6, 6:3, 5:7, pa brani 360 poena u Torontu.

Potom ga očekuje odbrana svega 180 bodova u Sinsinatiju, jedinom Mastersu koji nije osvojio od ukupno devet. Đoković je već jedinstven sa osam različitih Mastersa, a osvajanjem Sinsija izjednačio bi rekord Ivana Lendla koji jedini ima svih devet Mastersa.

Vrhunac sezone biće US open (25. avgust – 8. septembar) u Njujorku gde je Đoković prošle godine poražen u finalu, takođe od Nadala 2:6, 6:3, 6:4.

Novak je na prethodnih devet učešća na "Flašing medouzu" jednom bio šampion, 2011. i četiri puta finalista.

U završnici sezona Đokovića očekuju četiri turnira na kojima brani titule – Peking, Šangaj, Pariz i Finale ATP tura u Londonu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

38 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve