Nova vest
Tenis

Ponedeljak, 21.07.2014.

18:48

Federer i Vuds najisplativiji

Švajcarski teniser Rodžer Federer i američki golfer Tajger Vuds nalaze se čelu liste finansijski najviše isplativijih sportista na svetu, prenosi Forbs.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

Prema podacima iz 2013. godine, Federer i Vuds su zaradili po 46 miliona dolara prošle godine, 19 miliona više od Lebrona Džejmsa, koji ih sledi.

Zanimljivo, organizatore turnira Federerovo učešće košta više od miliona dolara, samo da bi dobili garancije od njegovog menadžmenta.

Forbs takođe ističe da njegov desetogodišnji ugovor sa Najkijem vredi 100 miliona dolara, a to je samo jedan deo njegovih sponzorskih ugovora.

Konstantnost tokom toliko godina je dovelo do velike vrednosti Federerovog Brenda. U njegovom slučaju, uopšte nije bitno da li će osvojiti neki veliki turnir ponovo”, rekao je Hans-Vili Brokes, “Vrednost jednog brenda dolazi iz njegove prepoznatljivosti i mogućnosti da se proda, isto kao i zarade na osnovu toga”.

Finansijski najisplativija sportiskinja na svetu je Marija Šarapova, na četvrtom mestu sa 23 miliona dolara. Na listi je još Li Na, koja je prošle godine od sponzora dobila 15 miliona dolara.

Očekivano, među najboljih deset nalaze se i najbrži čovek na svetu Jusein Bolt, zvezda Los Anđeles Lejkersa Kobi Brajant i najbolji fudbaleri na svetu Kristijano Ronaldo i Lionel Mesi.
Njima društvo prave još jedan američki golfer Fil Mikelson i indijski kriketaš Mahendra Sing Doni.

Finansijski najisplativiji sportisti:
1. Rodžer Federer (Švajcarska, tenis) 46 miliona
1. Tajger Vuds (SAD, golf) 46 miliona
2. Lebron Džejms (SAD, košarka) 27 miliona
3. Fil Mikelson (SAD, golf) 25 miliona
4. Marija Šarapova (Rusija, tenis) 23 miliona
5. Mahendra Sing Doni (Indija, kriket) 21 milion
6. Jusein Bolt (Jamajka, atletika) 21 milion
7. Kobi Brajant (SAD, košarka) 19 miliona
8. Li Na (Kina, tenis) 15 miliona
9. Kristijano Ronaldo (Portugal, fudbal) 13 miliona
10. Lionel Mesi (Argentina, fudbal) 13 miliona

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve