Nova vest
Tenis

Subota, 12.07.2014.

18:40

Kirjos kao Ana, otpustio trenera

Hit ovogodišnjeg Vimbldona Australijanac Nik Kirjos odlučio je da posle samo dve nedelje od najvećeg uspeha u karijeri raskine saradnju sa trenerom.

Izvor: ĐN

Autor: ĐN

Default images

Kirjos je odlučio da prekine rad sa trenerom Sajmonom Reom i da počne da trenira sa dvojicom Australijanaca – Džošom Iglom i Todom Larkamom.

On je na svom zvaničnom sajtu objavio da je osnovni razlog ove promene želja da što više vremena provede u rodnom gradu Kanberi.

19-godišnjak je sa Reom radio od januara 2013. godine, kada je osvojio Juniorski Australijan open.

Kirjos je na Vimbldonu ostvario rezultat karijere, pošto se plasirao u četvrtfinale i to pobedom nad tada prvim teniserom sveta Rafaelom Nadalom.

Mladi Australijanac je tako postao prvi čovek u poslednjih 10 godina koji je na svom debiju na Vimbldonu ušao u osam najboljih.

Zbog te činjenice je još nejasnije zašto se Kirjos odlučio na ovakav potez. Nešto slično uradila je Ana Ivanović, koja je pre nekoliko dana objavila da traži trenera i pored odličnog prvog dela sezone.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

6 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve