Nova vest
Tenis

Nedelja, 25.05.2014.

16:08

Federer: Novak nije prvi favorit

Rodžer Federer izjavio je da je Nadal prvi favorit za osvajanje Rolan Garosa, zatim Novak Đoković, a tek onda ostali.

Izvor: SO

Autor: SO

Default images

Posle pobede nad Lackom u prvom kolu, Federera su novinari upitali da prokomentariše Nadalovu izjavu da ima problema sa samopouzdanje.

“Pitanje je kada je to rekao, mislim da nije u poslednjih nekoliko dana. Mislim da je sada na nivou na kojem želi da bude, odigrao je potrebne mečeve, slavio je u Madridu i, po mom mišljenju, u dobroj je formi“.

Na osnovu svega viđenog u poslednjih šest sedmica, misliš li da je Novak Đoković opravdano favorit za osvajanje titule, glasilo je naredno pitanje.

“Za mene nije, možda za vas. Pre tri nedelje je bio povređen, sećam se, i stvari su izgledale užasno. Sada je sve odlično. Ne znam ko govori razne stvari, ali Rafa je favorit, zatim Novak, a onda svi ostali. To je vrlo jasno. U svakom slučaju, nije ni važno ko je favorit“, kaže Federer, koji igra svoj 58. uzastopni Gren slem turnir.

S obzirom da mu je rival u prvom kolu bio Slovak, a da mu je i žena Slovakinja, novinare je zanimalo da li Rodžer govori slovački.

“Iz nekog razloga ne razumem je ni reč, a zajedno smo skoro 15 godina. Ne znam, to je tako težak jezik. Barem ga moje ćerke razumeju, to je dovoljno. Nikada nisam bio u Slovačkoj, ali voleo bih da odem“.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

184 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve