Nova vest
Tenis

Ponedeljak, 19.05.2014.

18:55

Ana donirala milion RSD, za početak

Teniserka i ambasadorka UNICEF u Srbiji Ana Ivanović donirala je milion dinara stanovništvu stradalom u velikim polavama u Srbiji.

Izvor: ĐN

Autor: ĐN

Default images

Srpska teniserka rekla je da je situacija u Srbiji veoma teška i da je ova donacija samo početak.

"Izuzetno mi je teško kada vidim kolike su razmere ove nesreće koja je zadesila Srbiju, ali sam ujedno i dirnuta kada vidim koliko ljudi je pokazalo svoju plemenitost i spremnost da pomognu. Znam da je UNICEF već na terenu i brine da sva deca dobiju pomoć", rekla je Ana Ivanović.

Ivanovićeva je najavila da će nastaviti sa pomaganjem srpskog stanovništva.

"Ova donacija je samo početak, zato što mislim da težak period tek sledi. Svi moramo da budemo jedni uz druge i da zajedničkim snagama probamo da se izbavimo iz ovakve situacije zato što je zaista jako tužno videti sve ove potresne slike i znam da vrlo mnogo dece pati", rekla je Ana Ivanović.

Direktor UNICEF Mišel Sen-Lo izjavio je da je veoma počastvovan što se Ana Ivanović pridružila akciji te organizacije i istakao da njena pomoć mnogo znači.

"U ovoj tragediji koja je zadesila Srbiju, izuzetno nam je drago što smo dobili podršku naše nacionalne ambasadorke Ane Ivanović, koja je uputila UNICEF sredstva koja će pomoći da obezbedimo više od 1.000 ugroženih porodica", rekao je Sen-Lo.

Sen-Lo je dodao da će se UNICEF truditi da zbrine sve ugrožene porodice, i dodao da se nada da će se i ostali ambasadori te organizacije uključiti u akciju.

"Najpre ćemo obezbediti higijenske pakete i osnovne namirnice koje će omogućiti porodicama da prebrode period dok se ne vrate svojim domovima. Kao i uvek, UNICEF je spreman da pomogne, i nadamo se da ćemo zajedno sa svojim amabasadorima, omogućiti da sve ugrožene porodice dobiju potrebnu podršku", rekao je Sen-Lo.

Tokom dana, istu novčanu pomoć uputio je i Nenad Zimonjić.

Nakon što je tokom turnira u Rimu Novak Đoković kritikovao vodeće svetske medije jer ne pišu dovoljno o poplavama u Srbiji, usledila je i reakcija. BBC je pozvao najboljeg srpskog tenisera koji je objasnio šta je bio povod za njegovo obraćanje medijima.

Pre toga, Đoković je za B92 izjavio da će pokušati da pomogne na što više načina. Osim njega, i Janko Tipsarević i Viktor Troicki uključili su se u akciju pomoći, kao i mnogi poznati sportisti u Srbiji i svetu.

B92 je u subotu apelovao na sve sportiste i sportske radnike da pomognu koliko mogu svim ljudima koji su ugroženi u poplavama i kojima je pomoć preko potrebna.

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić zahvalio se svim sportistima na pomoći, ali je istakao da je ona i dalje preko potrebna.

Više o tome kako vi možete da pomognete ugroženima pročitajte u posebnoj vesti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

62 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve