Nova vest
Tenis

Petak, 16.05.2014.

23:44

Srpski 'maraton' u večnom gradu

Ana Ivanović, Novak Đoković, Jelena Janković i Nenad Zimonjić u subotu igraju polufinalne mečeve na turniru u Rimu.

Izvor: SO

Autor: SO

Default images

Prva će na teren Jelena Janković, koja je u petak najkasnije završila svoj meč, što se može protumačiti kao pokušaj organizatora da pomognu domaćoj teniserki Sari Erani, Jeleninoj rivalki.

Taj meč na programu je u podne. U međusobnom skoru rezultat je 1-1 – Jankovićeva je slavila 2010. u Indijan Velsu, a Italijanka joj se revanširala u Istanbulu prošle godine.

Erani je specijalista za šljaku, na kojoj je osvojila šest od sedam titula u karijeri, a igrala je i finale Rolan Garosa pre dve sezone. Ima 27 godina, visoka je 164 cm i trenutno je 11. na svetu.

Posle njihovog meča, a na pre 14.30, na teren izlaze Novak Đoković i Miloš Raonić. Do sada su se sastali samo jednom, prošle godine u Dejvis kupu Novak je slavio sa 7:6, 6:2, 6:2.

Momku rođenom u Podgorici to je drugo polufinale u karijeri na turnirima iz Masters 1000 serije, a do sada je u karijeri osvojio pet titula. Ima 23 godine, trenutno je 10. na svetu, a ovo mu je prvi put ove sezone da je došao do polufinala, posle pet četvrtfinala.

Kada Novak završi meč. a ne pre 16.30, svoj meč počinju Ana Ivanović I Serena Vilijams. Serena je ubedljivo najbolja teniserka na svetu, možda i svih vremena, ali je Ana dobila poslednji međusobni susret, u Melburnu. Uz to, Amerikanka je nedavno imala problema sa butinom.

Nenad Zimonjić i Daniel Nestor igraju na terenu ’Pjetranđeli’, posle meča ženskog dubla koji počinje u podne, a njihovi rivali u polufinalu su Bob i Majk Brajen, najbolji dubl sveta koji su Zimonjić i Nestor pobedili u finalu Madrida.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve