Nova vest
Tenis

Četvrtak, 15.05.2014.

21:29

Đoković preokretom do četvrtfinala

Novak Đoković plasirao se u četvrtfinale Mastersa u Rimu nakon što je posle preokreta savladao Filipa Kolšrajbera.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Srpski teniser je izgubio prvi set ali je onda ekspresno preokrenuo i ubedljivom igrom savladao Nemca sa 4:6, 6:2, 6:1.

Đoković će u četvrtfinalu igrati protiv Davida Ferera, u petak ne pre 16 časova. Biće to njihov 17. međusobni duel, a Novak je 11 puta bio bolji, od čeka pet poslednjih duela.

Đoković je duel počeo prelepim vinerom iz forhenda, ali je napravio četiri greške u narednih pet poena, pa je Kolšrajber neočekivano odmah na startu napravio brejk.

Loš start postao je očajan u trećem gemu. Nakon što je bez problema osigurao brejk, Kolšrajber je ponovo oduzeo servis Đokoviću koji je pravio početničke greške koje je Nemac koristio. Do prvog gema u meču Đoković je stigao tek u petom gemu i to zahvaljujući dobrim servisima.

Tek tada je praktično i počeo da igra ovaj duel Đoković, a u šestom gemu je napravio i prvi brejk. Vraztio je nekoliko teški servisa, odigrao je nekoliko kvalitetnih udaraca i iskoristivši drugu od tri vezane brejk šanse smanjio je na 4:2. Uspeo je Đoković da smanji i na 4:3, ali je Kolšrajber dobio osmi gem i došao na korak od prvog seta.

Taj korak je napravio u desetom gemu, iskoristivši treću set priliku. Đoković nije uspeo da se u potpunosti vrati i izgubio je prvi set zbog lošeg početka - 6:4.

Drugi set Đoković je počeo mnogo bolje. Iako nije odmah napravio brejk bilo je jasno da igra na svom uobičajenom nivou, a do brejka je stigao u četvrtom gemu kada je poveo sa 3:1. Dobio je Đoković i naredna dva gema, napravio je još jedan brejk, ali nije uspeo da reši prvi set u sedmom gemu. Kolšrajber je vratio jedan brejk, ali već u narednom gemu Novak je rešio set u svoju korist - 6:2.

Đoković je nastavio u ritmu iz finiša drugog seta i pregazio Nemca u trećem. Nakon sigurno osvojenog prvog gema, Đoković je napao servis uzdrmanog rivala te dva puta u nizu stigao do brejka, s druge strane bio ubedljiv na svoj servis i poveo 5:0.

Tek tada Kolšrajber stiže do prvog gema u setu, ali Đoković sigurnim servisom stiže do tri meč lopte, koristi drugu i stiže do pobede sa 4:6, 6:2, 6:1.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

56 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve