Nova vest
Tenis

Četvrtak, 15.05.2014.

18:56

Ana za B92: Cilj F8 u Singapuru

Ana Ivanović rekla je u izjavi za B92 da je veoma srećna jer je protiv Marije Šarapove odigrala ceo meč bez oscilacija.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Srpska teniserka pobedila je rusku sa 2-0 u setovima i plasirala se u četvrtfinale WTA turnira u Rimu.

Ivanovićeva je istakla da je čeka težak duel protiv Karle Suares Navaro i otkrila da joj je cilj da ove godine bude na završnom turniru teniserki u Singapuru.

„Pokušala sam da igram agresivno jer protiv Marije jednostavno moraš ti da dominiraš. Ona je veoma iskusna i ako joj date priliku preuzeće inicijativu. Srećna sam jer sam uspela da odigram ceo meč na tom nivou.“

Ivanovićeva je sjajno koristila slab drugi servis Šarapove, a na taj način bi trebalo da napadne i narednu protivnicu Karlu Suares Navaro.

„Agresivna igra je moj stil. Dosta sam radila na tome i u prethodnim mečevima sam ulazila u ritern, čak i protiv Serene u Australiji. Volim da udarim ranije lopticu, danas sam osetila da mogu da vršim pritsak na njen servis. U Štutgartu su ipak bili malo drugačiji uslovi jer je teren zatovren, bila je hala u pitanju. Sada sam imala i malo više vremena i znala sam da moram od početka da izvršim pritisak.“

Duel protiv Šarapove je jedan od retkih na kojem Ivanovićeva nije imala oscilacije kojim je sklona. Nju sada očekuje ’na papiru’ mnogo lakša protivnica.

„Svaki meč je novi izazov. Na papiru neke stvari izgledaju totalno drugačije nego na terenu, uslovi su drugačiji. Karla je veoma iskusna teniserka pogotovo na šljaci, očekujem veoma težak meč, ali se radujem tom izazovu. Uživam na terenu i svaki meč pokušavam da odigram najbolje što mogu“, rekla je Ana i otkrila koji je sebi postavila cilj za ovu godinu.

„Imam cilj u svojoj glavi. Želim da igram u Singapuru na završnom turniru najboljih osam teniserki. To mi je veliki cilj za ovu sezonu, ali sam svesna da ukoliko želim da stignem do toga moram da se fokusiram na sutrašnji meč kao što sam na današnji.“

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Podeli:

Tenis

Ribakina se namučila, kraj za Žaber

Kazahstanska teniserka Jelena Ribakina plasirala se u četvrtfinale turnira u Štutgartu, pošto je pobedila 19. teniserku svera Ruskinju Veroniku Kudermetovu posle tri seta, 7:6, 1:6, 6:4.

Beta

18:42

12 h

U fokusu

Vidi sve