Nova vest
Tenis

Sreda, 14.05.2014.

22:10

Nadal uz dosta muke pobedio Simona

Najbolji teniser sveta Rafael Nadal plasirao se u treće kolo Mastersa u Rimu pobedom posle velike borbe nad Francuzem Žilom Simonom.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

Nadal je do trijumfa nad Simonom došao sa 7:6 (7:1), 6:7 (4:7), 6:2, posle tri sata i 19 minuta igre.

U borbi za plasman u četvrtfinale Nadal će se sastati sa Mihailom Južnim iz Rusije, kojem je Kazahstanac Andrej Golubjev predao meč zbog povrede. U trenutku predaje bilo je 7:5, 4:1 za Rusa.

Nadalu je to prvi meč na turniru u ‘večnom gradu’, a iako se očekivalo da će rutinski ostvariti plasman u osminu finala, međutim, Simon mu je pružio veliki otpor.

Prva dva seta u duelu Nadala i Simona rešena su posle taj-brejka. Španac je poveo, a francuski teniser je uzvratio.

U prvom setu viđena su po dva brejka na obe strane, da bi prvi reket sveta rutinski dobio taj-brejk sa 7:1. Iako je nastavio u istom ritmu, vrlo brzo došao do brejka, Simon je uzvratio za 4:4, a potom dosta namučio Nadala. Posle sigurnih servis gemova došlo je do taj-brejka, u kojem Španac nije imao šanse protiv raspoloženog Simona i meč je ušao u treći set.

I u trećem setu nizali su se brejkovi, Nadal je poveo sa 2:0, da bi Simon odmah uzvratio posle velike borbe. Tada je usledio pad u igri francuskog tenisera, koji fizički vise nije mogao da parira prvom reketu sveta. Nadal je vezao tri gema i u osmom servirao za meč, a tada je i došao do trijumfa posle skoro tri i po sata igre.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

37 Komentari

Podeli:

Tenis

Ribakina se namučila, kraj za Žaber

Kazahstanska teniserka Jelena Ribakina plasirala se u četvrtfinale turnira u Štutgartu, pošto je pobedila 19. teniserku svera Ruskinju Veroniku Kudermetovu posle tri seta, 7:6, 1:6, 6:4.

Beta

18:42

11 h

U fokusu

Vidi sve