Nova vest
Tenis

Utorak, 13.05.2014.

23:10

Nadal: Uvek je lepo u Rimu

Prvi teniser sveta Rafael Nadal rekao je da postoje određeni problemi u Rimu, ali se nada dobrom rezultatu na turniru koji je sedam puta osvojio.

Izvor: SV

Autor: SV

Default images

Španac je protekle nedelje trijumfovao u Madridu, iako nije blistao u finalu, došao je do titule zbog predaje Japanca Keija Nišikorija.

“U Madridu sam igrao bolje nego prethodnih nedelja, ali tako nije bilo u finalu, ali sam u četvrtfinalu protiv Tomaša Berdiha i u polufinalu sa Robertom Bautistom Agutom igrao dobro, što utiče na moje samopouzdanje“, naveo je Nadal.

Nadal je bio slobodan u prvom kolu, a u drugom će se sastati sa Žilom Simonom.

Uvek sam se dobro osećao u Rimu, još od prvog učešća na turniru 2005. godine. To finale sa Giljermom Korijom mi je jedno od najlepših sećanja u karijeri. Ovde sam imao uspeha, osvajao sam turnir sedam puta i igrao neke od najznačajnijih mečeva“, rekao je Nadal.

Španski teniser je devet puta učestvovao na turniru u Rimu, osam puta je igrao finale, a jedini poraz u duelu za trofej doživeo je od Novaka Đokovića 2011. godine.

“Trenirao sam u ponedeljak, nešto ranije nego obično, drugačiji je osećaj nego u Madridu, padala je kiša u utorak i nisam mogao da treniram, što malo otežava situaciju, ali sam ja uvek srećan u Rimu, uvek sam dobro igrao“, zaključio je Nadal.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve