Nova vest
Tenis

Četvrtak, 08.05.2014.

14:12

Agasi: Nadal najbolji svih vremena

Legendarni Andre Agasi izjavio je u intervjuu za ’New Straits Times’ da smatra Rafaela Nadala najboljim teniserom svih vremena.

Izvor: SO

Autor: SO

Default images

“Ako mene pitate – Nadal je broj jedan, a Federer broj dva. Rodžer je četiri godine bio ispred ostalih, ali ostali su bili Rodik i Hjuit. Nadal je morao da se bori sa Federerom, Đokovićem i Marijem u zlatnom dobru tenisa. Već je uradio mnogo, a još nije kraj“, kaže Agasi.

Švajcarac je osvojio 17 Gren slem titula, Nadal četiri manje, ali Španac vodi sa 23-10 u međusobnim okršajima. Takođe, Španac je osvojio Dejvis kup više puta, ima i olimpijsko zlato u singlu, ali nema završni Masters na kojem je Federer godinama bio superioran.

“Nadal je sve Gren slemove osim Australijan opena osvojio barem dva puta, a i za Melburn mu dajte još malo vremena. Za mene je neverovatno sve što je on učinio, i sve to dok je trajao Federerov zenit“, rekao je Agasi i dodao da iz trke za najboljeg svih vremena ne otpisuje ni Roda Lejvera.

Agasi je osvajač osam Gren slem titula, a takođe je u svojoj karijeri bio najbolji na sva četiri najveća turnira.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

85 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve