Nova vest
Tenis

Ponedeljak, 21.04.2014.

11:16

ATP: Nadal malo pobegao Novaku

Najbolji srpski teniser Novak Đoković i dalje drži drugo mesto na ATP listi, ali je Španac Rafael Nadal povećao prednost u odnosu na prethodnu nedelju.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

Nadal sada ima 13.310 bodova, a Đoković 11.040, a do povećanja razlike je došlo pošto srpski teniser nije uspeo da odbrani titulu na Mastersu u Monte Karlu.

Đoković je eliminisan u polufinalu, kada zbog povrede nije mogao da pruži pravi otpor Švajcarcu Rodžeru Federeru, a Nadal u četvrtfinalu, ali je Španac branio manje bodova od prošle godine i otuda tolika razlika.

Treće mesto i dalje drži Švajcarac Stanislas Vavrinka, ispred sunarodnika Rodžera Federera, dok je iza njih došlo do promene. Španac David Ferer napredovao je za jednu poziciju i tako pretekao Tomaša Berdiha iz Češke na petoj poziciji. Iza njih slede Huan Marin del Potro, Endi Mari, Miloš Raonić i Džon Izner, koji su napredovali za po jednu poziciju, dok je iz prvih deset tako ispao Rišar Gaske.

U odnosu na prethodnu nedelju, Dušan Lajović je napredovao za tri pozicije i sada drži 76. mesto, a među 100 najboljih je i Janko Tipsarević na 94. poziciji, posle pada za četiri mesta. Viktor Troicki je i dalje suspendovan, ali je 114. na svetu, 50 pozicija ispred Filipa Krajinovića, koji je zabeležio sjajan skok od 40 pozicija. Krajinović je tako pretekao Iliju Bozoljca, koji je na 197. mestu, posle pada za šest pozicija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

34 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve