Nova vest
Tenis

Ponedeljak, 21.04.2014.

09:31

Vavrinka: Mogu da pobedim svakoga

Švajcarski teniser Stanislas Vavrinka rekao je posle trijumfa na Mastersu u Monte Karlu da veruje da može da pobedi svakog rivala.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

Vavrinka je u Kneževini došao do prvog trofeja na nekom turniru Masters serije i to pošto je u finalu slavio protiv svog sunarodnika i dobrog prijatelja Rodžera Federera sa sa 4:6, 7:6, 6:2.

Kada sam psihički tu, kada se borim i igram svoj tenis, mogu da pobedim svakoga. Verujem da sam odigrao odlično i zaista sam srećan što sam osvojio svoj prvi Gren slem i Masters u tako kratkom vremenskom razmaku. Zaista to nisam očekivao. Kada sam došao ovde, mislio sam da će to biti samo test za mene. Znao sam da igram dobro, ali nisam očekivao titulu zbog teškog žreba”, istakao je Vavrinka.

Vavrinka se potom osvrnuo na činjenicu da mu je rival za titulu u Monte Karlu bio Federer.

Uvek je posebno igrati protiv Rodžera. Svi znamo da će uvek to biti čudan meč, posebno kada se igra za titulu. On je moj najbolji prijatelj na Turu. Poštujemo jedan drugoga mnogo, ali na terenu ja samo želim da pobedim. Pre i posle, i dalje smo dobri prijatelji, a tokom dajemo sve od sebe za pobedu. I, zaista mi je drago što sam ovoga puta ja izašao kao pobednik”, naglasio je švajcarski teniser.

Federer je posle poraza istakao da misli da je mogao do titule, ali da je Vavrinka bio bolji.

Mislim da je ovo jedno od onih finala koje sam mogao da dobijem. Ali, Sten je bio bolji na kraju, nešto više je zaslužio titulu od mene. Naravno, bilo bi lepo da sam osvojio taj-brejk u drugom setu, ne kažem da sam odigrao loše, ali opet nisam koristio prilike koje su mi se ukazale”, naglasio je Federer.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

70 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve