Nova vest
Tenis

Nedelja, 20.04.2014.

19:14

Teniserkama krivo, Vraneš veruje

Srpske teniske reprezentativke rekle su da im je krivo što nisu uspele da pobede Rumuniju u baražu za opstanak u Drugoj svetskoj grupi FED kupa.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Selektor Dejan Vraneš rekao je da veruje u budućnost.

"Krivo mi je što se ovako završilo. Zaista smo imali šansi, iako smo gubili sa 2:0, ali oni su zaista odigrali na vrhunskom nivou. Publika je bila skroz uz njih, to im je mnogo značilo i mnogo ih podiglo", rekla je Ana Ivanović u Bukureštu.

Rumunija je slavila sa 3:1 ukupno. Ivanovićeva je pobedila Simonu Halep, ali je u narednom meču Bojana Jovanovski izgubila od Sorane Kirstee u tri seta. Jovanovski se borila, ali nije uspela da pobedi Kirsteu.

"Krivo mi je što nisam uspela da donesem poen i da probamo da igramo odlučujući dubl. Odigrala sam solidno, borila sam se, dala sve od sebe, ali nisam imala sreće u nekim momentima. Ona je dobro igrala i trudila se. Nikad je nisam videla da ovako trči. Bila je jako motivisana da pobedi danas i možda je imala malo više sreće", rekla je Jovanovski.

Selektor je kazao da nema šta da zameri reprezentativkama.

"Nažalost, nismo uspeli da dobijemo ovaj meč. Mogu da kažem da devojkama nema šta da se zameri, stvarno su se borile i siguran sam da je svaka od njih dala svoj maksimum. Nažalost, nisu uspele da dobiju te mečeve koje su mogle. To je sport, dešava se, nema se šta zameriti", rekao je Vraneš.

On je istakao da veruje u budućnost ovog tima, kao i da je za igračice najvažnije da izbegnu povrede da bi tako stekle kontinuitet rezultata.

"Ostaje nam da saberemo utiske. Siguran sam da ovaj tim može da ostane da igra u ovom sastavu još nekoliko narednih godina. Najbitnije je da one u svojim individualnim nastupima budu zdrave i da imaju kontinuitet na turnirima. Bez zdravlja se ne može do forme", rekao je Vraneš.

On je kazao da se sve teniserke koje su danas igrale, ali i one kojih nije bilo u sastavu ovog puta, nalaze u naletu. Reprezentacija posle ovog poraza ide u Evroafričku zonu.

"Znamo da reprezentaciji predstoji težak put, ali mislim da ova reprezentacija ima dovoljno dobrih igrača da se naredne godine vratimo u drugu svetsku grupu", rekao je Vraneš.

Selektor je kazao da je Srbija predala dubl zbog toga što je Nina Stojanović osetila mučninu posle jela.

"Morali smo da predamo dubl. Nina je osetila mučninu posle obroka i nije mogla da igra. To smo saznali kada prošao je rok za promenu i odlučili smo da predamo da je ne bismo mučili", rekao je Vraneš.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

27 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Miracolo

Za sve one koji nisu pratili protekle noći okršaj Novaka Đokovića i Luke Nardija u Kalifornijskoj pustinji desilo se – čudo!

Zoran Kecman

12:35

6 d