Nova vest
Tenis

Nedelja, 20.04.2014.

17:27

Vavrinka šampion Monte Karla!

Sezona iz snova Stanislasa Vavrinke se nastavlja. Nakon što je u januaru osvojio prvi Gren slem, Švajcarac je stigao i do prvog Mastersa u karijeri.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

U švajcarcskom finalu u Monte Karlu Vavrinka je posle preokreta pobedio Rodžera Federera sa 4:6, 7:6(5), 6:2.

Iako je Federer u finalni duel ušao kao favorit s obzirom da je dobio 13 od prethodnih 14 međusobnih duela, Vavrinka je još jednom potvrdio da za njega ove godine nema granice.

Zanimljivo je da je Vavrinka jedini prethodni put pobedio Federera takođe u Monte Karlu pre pet godina. U prvom setu bio je stegnut, a meč je prelomio u finišu drugog i početkom trećeg seta kada je napravio dva brejka u nizu.

To je njegov prvi Masters trofej u karijeri u trećem finalu i ukupno sedma titula koju je osvojio. Sa druge strane, Federer nije uspeo da prvi put u karijeri osvoji Masters u Monte Karlu i ostao je na 78 trofeja u karijeri.

Vavrinka je u finalu bio mnogo bolji teniser što pokazuje i statistika. Imao je 33 vinera i 34 neiznuđene greške, dok je Rodžerov odnos bio znatno lošiji (21-38).

Ovom pobedom Vavrinka je takođe i odbranio treće mesto na ATP listi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

134 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Miracolo

Za sve one koji nisu pratili protekle noći okršaj Novaka Đokovića i Luke Nardija u Kalifornijskoj pustinji desilo se – čudo!

Zoran Kecman

12:35

6 d