Nova vest
Tenis

Subota, 19.04.2014.

15:36

Povreda i Rodžer jači od Novaka

Novak Đoković poražen je u polufinalu Mastersa u Monte Karlu od Rodžera Federera sa 7:5, 6:2.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Srpski teniser bio je daleko od svog najboljeg izdanja zbog očigledne povrede zgloba desne ruke, pa nije mogao da se na pravi način suprotstavi Švajcarcu.

I pored povrede, Đoković je u prvom setu propustio dve vezane set lopte na servis Švajvcarca u desetom gemu i od tog trenutka potpuno je pao i fizički i mentalno.

Bio je ovo 34. međusobni duel Đokovića i Federera i 18. pobeda Švajcarca koji će u finalu igrati protiv sunarodnika Stanislasa Vavrinke. On je u prvom polufinalu savladao Davida Ferera sa 2-0.

Tok meča:

Novak je imao upadljivo veliki bandaž na desnoj ruci, ali je uspeo da bez problema dobije uvodni servis gem. Već u drugom imao je 0:30, ali Federer je uspeo da se izvuče iz neugodne situacije.

Federer je na startu meča lakše dobijao svoje gemove, pa je nakon problema u prvom, naredna dva dobio bez izgubljenog poena.

Đoković je očigledno imao problema sa desnim ručnim zglobom, bio je daleko od svoje najbolje igre, pa je Federer u devetom gemu stigao do prve brejk šanse. Ipak nije uspeo da je iskoristi, bio je previše agresivan i Đoković je uspeo da povede sa 5:4.

U narednom gemu Đoković je stigao do dve vezane set lopte, ali sada se Federer izvukao, odigrao je hrabro i uspeo je da izjednači na 5:5. U 11. gemu Đoković je imao 40:0, ali izgubio je pet vezanih poena I Federer je došao u priliku da odservira za prvi set. Tu priliku nije propustio i posle 49 minuta vodio je sa 1-0 (7:5).

U drugom setu Đokovićeva igra je još više pala, očigledno nije mogao da igra na maksimalnom nivou zbog povrede, pa je Federer u trećem gemu napravio brejk za 2:1. Sve je praktično već tada bilo gotovo, a u nastavku je Federer napravivši još jedan brejk izborio novi okršaj sa zemljakom Vavrinkom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

233 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Miracolo

Za sve one koji nisu pratili protekle noći okršaj Novaka Đokovića i Luke Nardija u Kalifornijskoj pustinji desilo se – čudo!

Zoran Kecman

12:35

6 d