Nova vest
Tenis

Subota, 19.04.2014.

10:59

Bojana nastavlja meč u nedelju

Meč između Bojane Jovanovski i Simone Halep u okviru duela Srbije i Rumunije u baražu za opstanak u Svetskoj grupi II Fed kupa, biće nastavljen u nedelju.

Izvor: ĐN JT

Autor:ĐN JT

Default images

Duel dve teniserke kasnio je zbog kiše, one su izašle i odigrale četiri gema, kada je ponovo krenuo pljusak i meč je prekinut pri vođstvu Rumunke od 3:1.

Kiša se nije stišavala, pa su organizatori odlučili da meč bude nastavljen u nedelju, od 10 časova.

Ana Ivanović izgubila je prvi meč od Sorane Kirstee rezultatom 3:6,6:2,6:1, pa je tako domaća selekcija došla do prednosti od 1-0.

Pobednik duela između Rumunije i Srbije izboriće opstanak u Svetskoj B grupi, dok će poraženi igrati u Prvoj grupi Evro-afričke zone sledeće godine.

Nedeljni program sigurno će biti znatno izmenjen, pošto je od 11 časova trebalo da meč igraju Ana Ivanović i Simona Halep. Posle njih sastaju Kirstea i Jovanovski.

Za kraj je zakazan dubl susret, na jednoj strani će se naći Irina Kamelija Begu i Monika Nikulesku, a na drugoj Jovana Jakšić i Nina Stojanović.

Halep - Jovanovski (prekid)

Duel između Bojane Jovanovski i Simone Halep kasnio je zbog kiše. Igračice su izašle na teren iako kiša i dalje pada.

Srpska teniserka dobro je otvorila meč sa favorizovanom protivnicom i dobila gem pored dva izgubljena poena. Halepova je uzvratila i brzo izjednačila na 1:1. Ipak, Bojana nije uspela da izdrži dugo, napravila je nekoliko grešaka i Rumunka je stigla do brejka bez izgubljenog poena. Posle toga vezala je nekoliko forhend vinera i povela sa 3:1.

Tada je pljusak pojačao i meč je prekinut.

Ana povela, pa se ugasila - 3:6,6:1,6:2

Ana je odlično ušla u meč, brzo je osvojila servis gem i u istom ritmu nastavila na servis Kirstee, što je rezultiralo njenim vođstvom 2:0. Rumunka se u trećem gemu probudila, pa je Ivanovićeva nešto teže nastavila niz, koji je njena protivnica prekinula tek u gemu koji je sledio za 3:1.

Kirstea je nastavila da pritiska Anu i uspela je da vrati brejk u petom gemu, međutim, Ivanovićeva je isto to učinila u narednom za vođstvo 4:2. Do kraja seta obe teniserke su osvajale svoje servis gemove, ali je Kirstea dosta namučila Anu. Baš kada je srpska teniserka servirala za set viđen je veliki broj preokreta i Anina nervozna igra, ali je na kraju uspela da sa dva dobra vezana poena i uz sreću povede sa 1-0.

Međutim, ritam Anine igre opao je posle osvajanja prvog seta što je protivnica iskoristila. Prvo je Kirstea lagano osvojila svoj gem na startu, a onda lako stigla do dve vezane brejk lopte. Prvu je spasla naša teniserka, ali kod druge nije mogla, pa je Rumunka napravila brejk. Nastavila je Sorana u istom ritmu i prvim asom došla do 3:0.

Zahvaljujući greškama iz forhenda naše teniserke, rivalka je produžila seriju osvojenih gemova na četiri i tako stigla do drugog brejka. Ipak, Ivanovićeva je uspela da se stabilizuje i prekine taj niz, prvim brejkom u drugom setu - 4:1.

Međutim, ni to nije bilo dovoljno, Kirstea je ponovo podigla nivo svoje igre i vezala dva gema za izjednačenje u setovima 1-1.

Početak odlučujućeg seta nagovestio je siguriju igru Ane Ivanović. Uspela je da dobije svoj neugodan gem, a onda i da napadne protivnicu. Stigla je do brejk lopte, sačekala grešku Kirstee i povela sa 2:0. Ipak, nije uspela da zadrži koncentraciju. Sorana je počela da napada, udarala je ravno lopticu i odmah stigla do ribrejka - 2:1.

Domaća teniserka dobila je i sledeći gem, a Anina igra se potpuno raspala. U petom gemu napravila je dve greške iz bekhenda i isto toliko duplis servis grešaka, pa je bukvalno poklonila novi brejk protivnici - 3:2.

Srpska igračica nije mogla da se oporavi od šoka, promašivala je u svakom bitnijem poenu i Kirstea je nastavila sa serijom, došavši do 5:2 i prilike da servira za vođstvo Rumunije. Iako je Ana imala tri vezane brejk lopte da se vrati u meč, Kirstea je preokrenula za konačan trijumf od 2-1 u setovima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

56 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Miracolo

Za sve one koji nisu pratili protekle noći okršaj Novaka Đokovića i Luke Nardija u Kalifornijskoj pustinji desilo se – čudo!

Zoran Kecman

12:35

6 d