Nova vest
Tenis

Petak, 18.04.2014.

17:52

Novak se mučio, ali slomio Lopesa

Novak Đoković plasirao se u polufinale Mastersa u Monte Karlu pobedivši posle preokreta Giljerma Garsiju-Lopesa sa 4:6, 6:3, 6:1.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Đoković je počeo meč veoma slabo, dozvolio je rivalu da napravi dupli brejk u prvom setu, a onda je uz dosta poteškoća uspeo da preokrene.

Odlučio je finiš drugog seta, Novak je u sedmom gemu spasao dve vezane brejk prilike, a potom je napravio bejk i izjednačio na 1-1.

U trećem setu nije bilo dileme, Garsija-Lopes nije mogao da izdrži visok nivo i Novak je ostvario šestu pobedu u isto toliko međusobnih duela sa Špancem.

U subotnjem polufinalu Đokovića očekuje 34. međusobni duel sa Rodžerom Federerom koji vodi sa 17-16 u pobedama.

Švajcarac je prethodno takođe posle preokreta izbacio Žoa Congu, dok se u drugom polufinalu sastaju Ferer i Vavrinka.

Tok meča:

Novak je dobro počeo meč, dobio je uvodni gem bez problema, ali je u trećem neočekivano popustio. Garsija-Lopes je dobio pet vezanih poena posle 40:0 i napravio je brej za 2:1.

Đoković je bio potpuno van ritma na startu, što je iskusni Španac osetio, pa je u petom gemu stigao do nove šanse za brejk koju je iskoristio za velikih 4:1 na startu. U narednom gemu Novak je povratio koncentraciju, stigao je do dve vezane brejk šanse i drugu je pretvorio u 4:2.

U sedmom gemu Novak je imao 15:30, ali je Garsija-Lopes odigrao nekoliko vrhunskih udaraca i uspeo je da povede sa 5:3.

Đoković je bez većih problema smanjio na 5:4, ali nije uspeo da se vrati, iako je u 10. gemu imao šansu za brejk. Garsija-Lopes je igrao nadahnuto, pogađao je linije i dobio je prvi set sa 6:4 posle 45 minuta, iako je prethodno spasao tri set lopte.

Ni u drugom setu ništa se nije promenilo. Španac je bio ’u zoni’, nije mogao da promaši udarac, a u petom gemu stigao je do brejk šanse, ali je Đoković dobio iscrpljujući poen i uspeo je da povede sa 3:2.

Novak se provukao u petom, a isto je učinio u sedmom gemu. Španac je nastavio da igra neverovatan tenis, izborio se za dve vezane brejk šanse i kod prve je izbacio bekhend u aut nekoliko milimetara. Đoković je spasao i drugu priliku rivala i uspeo da dođe do vođstva od 4:3.

Sve se međutim promenilo u osmom gemu. Đoković je sačekao nekoliko grešaka rivala, stigao je do brejk šanse i uspeo je da dođe do vođstva od 5:3, a potom i do 1-1 u setovima (6:3).

Psihološku prednost stečenu krajem drugo seta Đoković je pretvorio u brejk odmah na startu trećeg. Garsija-Lopes je napokon popustio, a Đoković je stekao ranu prednost u odlučujućem periodu.

U nastavku nije bilo problema za Đokovića koji je brzo stigao do duplog brejka i vođstva od 4:0. Garsija-Lopes je izbegao sudbinu svojih prethodnika i upisao se na semafor, ali Novak je napravivši i treći brejk okončao meč u stilu – 6:1.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

157 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve