Nova vest
Tenis

Četvrtak, 17.04.2014.

16:01

MK: Novak pregazio Karenja Bustu

Najbolji srpski teniser Novak Đoković plasirao se u četvrtfinale ATP turnira u Monte Karlu pobedom nad Špancem Pablom Karenjom Bustom, 6:0, 6:1.

Izvor: ĐN

Autor: ĐN

Default images

Drugi reket sveta je do osvajanja prvog perioda stigao za svega 22 minuta, bez izgubljenog gema, a njegov protivnik je prvi gem dobio tek u drugom setu.

Bez obzira na to, Novak je sigurnim servis gemovima na kraju za manje od 30 minuta igre ostvario trijumf, a u narednom kolu sastaće se sa pobednikom duela između Berdiha i Garsije Lopesa.

Đoković je do treće runde stigao ekspresnom pobedom nad Albertom Montanjesom, posle samo 45 minuta igre, a duel sa Karenjom Bustom za tri minuta više.

Srpski teniser je probleme imao samo na startu meča, izgubio je prva dva poena, ali je potom protivniku dozvolio da osvoji svega osam poena što dovoljno govori o evidentnoj razlici u igri.

Španac je jedini gem u meču osvojio sredinom drugog seta, međutim do kraja nije bilo većih problema za Đokovića, te se čako plasirao u četvrto kolo takmičenja u Monte Karlu.

Srpski teniser imao je malo poteškoća na startu, pošto je izgubio dva poena, ali je sa dva kvalitetna servisa uspeo da dođe do gem lopte, a onda i do vođstva. Nastavio je istim ritmom i u drugom gemu, što mu je brzo donelo dve vezane brejk prilike.

Prvu je Karenjo Busta spasao dobrim izlaskom na mrežu, ali je kod druge srpski teniser bio uspešniji i poveo sa 2:0. Treći gem Đoković je dobio bez izgubljenog gema, a završio ga je asom – 3:0.

U četvrtom gemu Karenjo Busta je odlično odservirao kod rezultata 15:15, ali je Đoković fenomenalno riternirao. U nastavku poena mu je pomogla mreža prilikom pasing šota iz bekhenda. Posle nove greške Španca, Nole stiže do nove brejk lopte, a onda posle dugog poena i greške protivnika do velikih 4:0.

Đoković je potpuno pustio ruku, igra raznovrsno, a nakon drop šota i nova dva odlična napada forhendom dolazi na korak od prvog seta – 5:0.

Nije želeo da popusti nijednog trenutna naš igrač, pa je nastavio sa sjajnim napadima iz forhenda. Jednim takvim iskoristio je prvu set loptu i najavio novi 'bicikl' u karijeri - 6:0.

Drugi set počeo je kao i prvi, furioznom igrom Đokovića. U prvom gemu izgubio je samo jedan gem, a već u drugom je posle dva izjednačenja došao do brejk prilike. Usledila je sjajna bekhend paralela iz defanzive za novi brejk i vođstvo od 2:0.

Ni drugi gem na Novakov servis nije prošao ništa zanimljivije, Đoković je izgubio jedan poen, a servisima je stigao do devetog uzastopnog gema. Španac je uspeo da osvoji prvi gem u meču i smanjio razliku na 3:1 u drugom setu, ali je Novak ekspresno stigao do 4:1.

Novim brejkom Đoković je došao do prilike da servira za meč, što je i iskoristio i plasirao se u četvrto kolo takmičenja, 6:1.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

59 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve